Lacivert’in 6. sayısı çıktı

Lacivert Dergi 6. sayısı ile raflarda yerini aldı. Lacivert, Ekim sayısında çok tartışılacak bir dosya konusuyla okurlarıyla buluşuyor: Erkeklik.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2014, 15:13
Lacivert’in 6. sayısı çıktı

İÇİNDEKİLER

Sosyal bilimlerde bir gelenek haline gelen 'Kadınlık' çalışmalarına rağmen 'Erkeklik' çalışmalarının neredeyse hiç yapılmayışı, Lacivert'in bu ayki dosya çalışmasını daha da anlamlı kılıyor. Erkeklik dosyası kapsamında; konuyu Batılı ve Doğulu erkeklik anlayışları bağlamında ele alan, sinemada ve dizilerde erkekliğin sunumunu inceleyen, var olan erkeklik algısını ve bunların nedenlerini soruşturan, AK Parti'yle birlikte Türkiye'de erkekliğin dönüşümünü konu alan makaleler ve "Peygamber Efendimiz dışında kimse erkek değildir" diyen Süheyb Öğüt röportajı yer alıyor.

DOLU DOLU İÇERİK
Lacivert'in 'Erkeklik' sayısında, dosya makaleleri dışında da pek çok dikkat çekici yazı bulunuyor. Yıldıray Oğur röportajı, Kurtuluş Tayiz'in kaleminden Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin barış süreci konulu makale, Virgina Woolf'un Üç Gine kitabının detaylı bir incelemesi, Üsküp gezi yazısı ve fotoğraf sanatçısı Sabiha Çimen'in fotoğrafçılık hikâyesi de bu ay Lacivert sayfalarında okuyabileceğiniz konulardan bazıları. Lacivert'in portre sayfasında ise bu ay tarihteki ilk Müslüman hemşire olan Rufeyde bint Sa'd yer alıyor.

Lacivert'te ayrıca; dünyadan ilginç portreler ve haberler, aylık kültür-sanat ajandası ve iyi şeyler yapmak için seçenekler sunan 'iyi şeyler ajandası', Twitter ve kitap tanıtım sayfaları yer alıyor. Lacivert'in ilk sayısından beri devam eden hikâye serisi 'Örümceğin biri' ise bu sayıda final yapıyor. Lacivert 6'ncı sayısında okurlarının karşısına yine oldukça iddialı ve kaliteli içerikle çıkıyor.

Mustafa YÜCE



Lacivertdergi.com