Feshane'de Karadeniz rüzgarı esecek

İstanbul Eyüp Feshane’de 24-27 Nisan arasında gerçekleşecek 7.Rize Tanıtım Günlerinde Karadeniz Müziğinin güçlü sesi İsmail Türüt rüzgarı esecek.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 22 Nisan 2014, 11:29
Feshane’de Karadeniz rüzgarı esecek

İÇİNDEKİLER

Feshane'de 25 Nisan Cuma akşamı vereceği konserde söyleyeceği birbirinden güzel Karadeniz türküleriyle ziyaretçileri adeta coşturacak olan Türüt kendine has üslubu ve anlatacağı komik fıkraları ile dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Etkinliğine katılan ziyaretçiler Karadeniz'in yöresel çalgıları kemençe ve tulum ile sanatçı Türüt'ün şarkılarıyla horon çekip eğlenecek.

Vereceği konserden önce Feshane'deki Rize tanıtım günlerine gelmeleri için ziyaretçilere çağrıda bulunan Türüt; "Karadeniz'imizin incisi Rize'nin örf,adet ve gelenek ve göreneklerinin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimiz için önemlidir.Şimdiye kadar Rize'yi gidip görememiş vatandaşlarımız,İstanbul'da yaşayıp memleket hasreti çeken Rizeli Karadenizli vatandaşlarımızı Feshane'ye Rize'yi görmeye davet ediyorum.Rize sizin ayağınıza İstanbul'a geliyor" dedi.

Rize'nin kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı etkinliğe dört gün boyunca 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.Bu özel etkinlikte 800 m² alanda kurulan üç boyutlu Rize Müzesi, Dünyanın En Büyük Mıhlaması" sloganıyla hazırlanıp misafirlere dağıtılacak olan on bin kişilik rekor mıhlaması, Rize kültürünün kendine özel kıyafetleri ve birbirinden lezzetli yöresel tatları sergilenecek.