Portakal selülite hoşçakal!

Kadınların korkulu rüyası selülitle savaşta bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Beslenme Uzmanı Bekci, 'Portakal kabuğu görünümlü bu sıkıntıya karşı portakal tüketin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Portakal selülite hoşçakal!

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarına sayılı günler kala selülit problemi can sıkıyor. Sıkışmış yağ hücrelerinin vücutta yarattıkları hoş olmayan bu görüntü erkeklerden çok kadınları daha çok seviyor. Emsey Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Bekci selülitlerle başa çıkmanın püf noktalarını anlatıyor:

BASİT KARBONHİDRATTAN UZAK DURUN!
Çay şekeri, beyaz un ve beyaz undan yapılan yiyecekler, pirinç, beyaz ekmek gibi basit karbonhidratları beslenmenizden çıkarın. Tam buğday unu, esmer pirinç, tam tahıllı yiyecekler antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar, selülitle savaşırlar.

C VİTAMİNİ KAYNAKLARINA BESLENMENİZDE YER VERİN!
Portakal, greyfurt ve limon benzeri tüm turunçgiller selülitle savaşta yardımcıdır. Vücutta biriken yağ hücreleri, cildin kollajen lifleri denilen ağ tabakasını zorlayarak cildin yüzeyine yaklaşır ve selülit görünümü ortaya çıkar. Turunçgiller C vitamini ile kollajen liflerini güçlendirir ve bu ağın çukurlaşmasını zorlaştırır.

LİFLİ YİYECEKLERE YER AÇIN!
Hazır gıdalardan, işlenmiş yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Beslenmenize özen göstererek selülitli görünümü azaltabilirsiniz.

UZUN SÜRELİ ŞOK DİYETTEN KAÇININ! 
Şok diyetler yapmak oldukça sakıncalıdır. Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıkları kazanmayı tercih edin.

SAĞLIKLI YAĞLAR TERCİH EDİN!
Balık ve balık yağı, kolojen sentezini destekleyici yapısı nedeniyle cilde elastikiyet verir ve vücudun sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca somon, ceviz, badem ve zeytinyağı elzem yağ asitlerinden zengindirler. Bu besinler, cilt dokusunun onarılmasında kullanılmaktadır.

GÜNDE 2-2,5 LT. SU TÜKETİN!
Selülit oluşumunu da engelleyen su, günde en az 2-3 litre olarak alınması gereken sıvının büyük çoğunluğunu oluşturmalıdır.

Günde 1 fincan yeşil çay için!
Metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ emilimini engellediği bilinen yeşil çay selülitin yol açtığı portakal kabuğu görünümüne iyi gelen içeceklerden biri olarak kabul ediliyor. İçerdiği teobromin ve kafein maddeleri, vücutta depolanmış olan yağın çözülmesine yardımcı oluyor.