Ülseri ısırın

Kronik gastrit ve ülser, zorlu bir süreçtir. Ancak tek bir basit mide ülserinin kansere dönüşebileceğine ilişkin bir fikir birliği yoktur. Isırgan otu ise kanser düşmanı ve mide dostudur. Vücutta hücre yenilenmesini sağlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Ülseri ısırın

İÇİNDEKİLER

Mide kanseri ender vakalarda, kronik gastriti izler, fakat kanserin sıklıkla normal bir midede oluştuğu görülür. Sinsi seyreden sindirim güçlüğünü, yavaş ilerleyen kilo kaybı, iştah azalması, halsizlik ve zamanla beliren bulantıyla kusma izler. Ülser ağrısını andıran sancı ya da ağrı duyulabilir. Tümünün ortak paydası eski ve tedavi edilmemiş bir ülserin derinliğinin artmış olması ve çevresindeki iltihabın da o miktarda fazla olmasıdır. Ülserin baş düşmanı ise ısırgan otudur! Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı önleyici etkisi bulunur. Özellikle mide, böbrek, bağırsak, romatizma ve gut hastalıklarını yok eder. Günde 3-4 fincan ısırgan otu çayı içmek, mideye iyi gelir. Hücre yenilenmesini sağlayarak, alyuvar yapımını arttırır. nnBir fincan soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ökse otu katılıp on iki saat bekletildikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtılarak birer çay fincanı içilir. nnAynı oranda temizlenip, yıkanmış taze ısırgan otu, civanperçemi, hindiba ve sinirli yaprak otu nemli olarak mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içine bırakılarak sıkılıp özsuyu elde edilir. Bu özsu karışımından saat başı birer yudum alınarak kullanılır. nnBir çay fincanı kaynar suyun içine kıyılmış bir çay kaşığı taze karanfil çiçeği katılıp demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan önce bir önce birer çay fincanı içilir. nnTemizlenip yıkanmış ekşi yonca nemli olarak mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içine bırakılarak sıkılıp özsuyu elde edilir. Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı taze ısırgan otu ve aynısefa otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletildikten sonra süzülerek içinde 8-10 damla ekşi yonca özsuyundan katılıp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer su bardağı içilir.