Bakanlık 1 milyon bisiklet dağıtacak

Sağlık Bakanlığı obeziteyle mücadele kapsamında 1 milyon ücretsiz bisiklet dağıtacak.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Bakanlık 1 milyon bisiklet dağıtacak

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu obeziteyle mücadele için 1 milyon bisiklet dağıtılacağını açıkladı.

Obeziteyle mücadelede kadınların rolü ve belediyelere ücretsiz bisiklet verilmesiyle ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, yapılan araştırmaya göre vatandaşların mutlu olmak için sağlığı önemli gördüğünü, hastalıktan, özellikle de kanser, kalp krizi, şeker ve diğer kronik hastalıklardan korktuğunu anlattı.
Müezzinoğlu, ailelerin, anne ve babaların bu konuda büyük rolü olduğunu ifade ederek, toplumun üçte birinin obez, üçte birinin fazla kilolu, üçte birinin de normal kilolu olduğunu, normal kiloluların oranını yüzde 50'lilerin üzerine çıkartmak istediklerini belirtti.

Bu mücadelede ilgili bakanlıkların sivil toplum örgütlerinin yer alması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, toplumun teşvik edilmesi için belediyelere her bir metrelik bisiklet yolu için bir bisiklet verileceğini, toplam 1 milyon bisiklet dağıtımının projelendirildiğini söyledi.

Kampüste bisiklet alanı oluşturan üniversitelerin de projeye dahil edileceğini bildiren Müezzinoğlu, öğrenci sayısı oranında bisiklet dağıtacaklarını, okul birincilerinin de bisikletle ödüllendirileceğini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerden bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onaylı proje beklediklerini belirterek, belediyelerin bakanlığın vereceği bu bisikletlerin dörtte birini kartlı sistemin kurulacağı bisiklet parklarında vatandaşlara ücretsiz tahsis edeceğini anlattı.

Diğer bisikletlerin sivil toplum örgütleri ve öğrencilere dağıtılacağını, bir kısmını da belediyelerin istediği şekilde değerlendireceğini kaydeden Müezzinoğlu, bisikletlerin çocuk, genç ve yetişkinler için ayrı ayrı olacağını söyledi.

Müezzinoğlu, belediyelerden bu konuda çok talep geldiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onaylı projesiyle gelen başvuruların sayısının az olduğunu ifade etti.