Kalp püskülü

Kalp kaslarının yeterli kanlanmamasıyla çeşitli ağrılar oluşuyor. Bu ağrılar hareket halindeyse dinlenmek gerekiyor. Uzmanlar, kalp ağrıları için mısır püskülü kürünü öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Kalp püskülü

İÇİNDEKİLER

Kalbi besleyen koroner atardamarları hastalıklı olan kişiler, özellikle gün başında, fazla yemek yedikten sonra ve soğuk havalarda, özel bir ağrı duyuyor. Bu ağrı nefes kesici olup, genellikle sıkıştırıcı, bastırıcı bir ağrı olarak hissediliyor. Göğüs ortasındaki kemiğin arkasından, boyuna, göğüs iki yanına, sol kol ve aşağı karının üst kısmına yayılıyor. Kalp ağrıları, kalp kasına giden kan miktarının azalmasıyla oluşuyor. Ortaya çıkan ağrı hastayı durdurabiliyor. Hastanın bu gibi ağrılarda hemen dinlenmesi gerekiyor. Ancak, dinlenmeye rağmen geçmeyen ağrılar ciddi bir hastalık nedeni olabiliyor. Bu gibi durumlarda doktor muayenesi gerekiyor. Uzmanlar, kalp ağrılarını dindirmek için ise bitkisel kürleri öneriyor.

İşte kalbinizi rahatlatacak o mucizevi kürler:
Bir litre suyun içine bir avuç mısır püskülü katın. Kaynamasının ardından süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.

2
demet maydanozu temizce yıkayın. Bir litre suyun içine 5 diş sarımsak ve bir miktar limon suyu ile birlikte maydanozları ekleyip sabah ve akşam suyunu için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış anason katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılardan yarım saat önce, akşam yatmadan bir saat önce için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltıdan yarım saat sonra, akşam yatmadan 1 saat önce için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış bir miktar kekik ve hünnap katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılardan yarım saat sonra, yatmadan da bir saat önce için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı alıç çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Saban kahvaltılardan yarım saat sonra, yatmadan bir saat önce için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış bir miktar mayıs çiçeği katın. Demledikten sonra süzün. Sabah kahvaltılardan yarım saat sonra ve geceleri yatmadan 1 saat önce için.

Kaynar
suyun içine ince kıyılmış, iki çay kaşığı diş otu katın. Demledikten sonra süzün. Sabah ve akşam bir çay fincanı için.

10
tane taze maydanoz sapını yaprakları ile birlikte yıkayın. Bir litre suyun içine koyun. Daha sonra suya iki damla üzüm sirkesi katın. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Üzerine 1 bardak limon suyu ekleyin. Kaynattıktan sonra ılımasıyla sabah ve akşam birer bardak için.