Başkan Erdoğan ve Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno'dan ortak açıklama

Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno'yu resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, "Çad ile ikili ticaret hacmini 200 milyon dolara çıkarma hedeflerini ikinci etapta ise bunu 500 milyon dolara taşıma hedeflerini belirtti." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "FETÖ'yle mücadelede verdikleri desteği unutamayız." dedi.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2021, 16:40 Güncelleme 27 Ekim 2021, 19:03
Başkan Erdoğan ve Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno’dan ortak açıklama

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno'yu resmi törenle karşıladı.

Konuk Itno'nun bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Başkan Erdoğan, Itno'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Itno'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Itno, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Itno, merdivenlerde Türkiye ve Çad bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Başkan Erdoğan ve Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ve ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Terör örgütleri ve silahlı muhalif gruplarla eş zamanlı mücadele yürüten Çad'la askeri, savunma, güvenlik alanlarındaki iş birliğimizi geliştirmeye hazırız.

Çad'la ticari ilişkilerimizi derinleştirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz ticaret hacmini 200 milyon dolara çıkarmaktır.

"FETÖ İLE MÜCADELEDE VERDİKLERİ DESTEĞİ UNUTMAYIZ"
FETÖ iltisaklı okullarında 2017'de Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine müteşekkiriz. FETÖ'ye karşı mücadelede Çad'ın desteğini unutamayız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN