Casusluk operasyonu! Müyesser Uğur Yıldız ile İsmail Dükel gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Askeri casusluk' suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel gözaltına alındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2020 Güncelleme 09 Haziran 2020, 06:59
Casusluk operasyonu! Müyesser Uğur Yıldız ile İsmail Dükel gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER


ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Askeri casusluk' suçlamasıyla yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün sabah Çankaya'daki evinde gözaltına alındı.


Müyesser Uğur Yıldız

Aramada evde bulunan dijital materyallere el konulurken suç içerikli deliller Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


İsmail Dükel

Yıldız ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul'da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel de gözalına alındı. Yıldız'ın kendi adına kayıtlı telefondan 'Askeri casusluk' suçu kapsamında askeri personel olan E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı belirlendi.

İkilinin Türkiye'nin uzun süredir irtibat halinde oldukları, askeri suç içerikli 29 ayrı eylemlerinin bulunduğu, son olarak ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin Libya'daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdikleri öğrenildi.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK