CHP'lilerin bir yalanı daha ellerinde patladı: İşte Banu Özdemir'in CHP'li olduğunun kanıtı fotoğraflar!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir'de cami minaresinden “Çav Bella” şarkısının çalındığı görüntüleri paylaşarak çirkin provokasyona destek veren CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in partileriyle ilgisi olmadığını iddia etti. Ancak Özdemir'in sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2020, 02:05 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 02:15
CHP’lilerin bir yalanı daha ellerinde patladı: İşte Banu Özdemir’in CHP’li olduğunun kanıtı fotoğraflar!

İÇİNDEKİLER

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bazı paylaşımlarda adı geçen Banu Özdemir'in partimizde aktif bir görevi yoktur. İnanç ve dini değerlere yapılan her yanlışın karşısında herşeyden ve herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisi vardır." diyerek partisini savundu.



Ancak Özdemir'in sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkarken Instagram hesabında da CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı unvanı olduğu görüldü.



İşte Özdemir'in o paylaşımları






CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, minare korsanlığını müzik coşkusuyla kutladı ve dört cami minaresinden "Çav Bella"nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaşmıştı.







İZMİR'DE CAMİLERE ÇİRKİN SALDIRI
İzmir'de merkezi ezan sistemine sızan kişilerin; cami minarelerden İtalyan partizanların söylediği bir şarkı olan "Çav Bella"yı dinletmesi "provokasyon" olarak değerlendirildi.

ÖZDEMİR; CAMİ MİNARELERİNDEN ŞARKI DİNLETİLMESİNİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in; sosyal medya hesabından Konak, Karşıkaya, Bornova ve Çiğli'deki dört cami minaresinden "Çav Bella"nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaşması ve paylaşımlarına müzik notalarını eklemesi tepki topladı.

Özdemir, söz konusu paylaşımlarının ardından, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella Çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük" ifadelerini kullandı.

İZMİR MÜFTÜLÜĞÜ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İzmir Müftülüğü; İzmir'de bazı camilerde aynı anda Çav Bella şarkısının çalınmasına ilişkin açıklamada bulundu ve "Kimliği belirsiz kişiler tarafından merkezi ezan sistemine yasadışı bir şekilde girilerek sabotaj gerçekleştirilmiştir. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu" denildi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından, cami minarelerinden "Çav Bella" şarkısının dinletmesini dört tweet atarak duyurdu. Özdemir, dört ilçedeki camiden şarkının dinletildiğini gösteren videolar paylaştı ve paylaşımlarına müzik notaları ekledi.



İşte o paylaşımlar:
"İzmir Odunkapı Cami Çav bella"

"İzmir Çiğli'den bir cami Çav Bella



"Bu da İzmir'den Karşıyaka tarafından bir başka cami imiş Çav Bella"

"Bornova Manavkuyu, Çav Bella"

ÖZDEMİR: "ŞAKA BİR TARAFA"
Banu Özdemir, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak,Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella Çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük. İzmir İl Müftülüğü bu konuda bir açıklama yapacak mı?" ifadelerini kullandı.




DAĞ: BU PROVOKASYONA SAHİP ÇIKAN PARTİ YÖNETİCİLERİNİZE KARŞI BİR DURUŞUNUZ OLACAK MI?"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabını etiketleyerek, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir" dedi.

Hamza Dağ, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulundu ve "İki gün önce bir demecinizde 'Çav Bella benimle özdeleşti' demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı?" diye sordu.

YANIK: "ORTALAMA BIR İNANCA SAYGI TUTUMUNUZ VARSA BU TERBİYESİZLİĞİ ZEVKLE DAĞITMAZSINIZ, PAYLAŞMAZSINIZ"
KADEM Yönetim Kurulu Üyesi avukat Derya Yanık: "O güzelim minarelerden o menhus höykürtünün yükselmesini duymaya yüreğim elvermediği için twiti alıntılamadım. Ve fakat şu 'tavır' es geçilecek gibi değil. Bu hanım CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı imiş.

"Flood halinde ve neş'eyle paylaştığı olay, İzmir'de kimi camilerin (hoparlör sisteminin hacklandiği sanılıyor) minarelerinden çav bella yayını yapılması. Bakın bu ülkede en seküler insanların bile normal görmeyeceği bir durumdur bu. Utanç verici."

"Müslüman olmaya hatta herhangi bir inanca sahip olmaya bile gerek yok, ortalama bir inanca saygı tutumunuz varsa bu terbiyesizliği zevkle dağıtmazsınız, paylaşmazsınız. Hele istihza ile paylaşmak! Üstelik Ramazan günü! Yahu ne cibilliyetsiz insanlarla uğraşıyoruz biz Allah'ım!"

COŞKUN: DÜNYANIN EN İLKEL KABİLELERİ BİLE YAPMAZ BUNU"

Milat Gazetesi yazarı Ufuk Coşkun: "İzmir'de bazı camilerden aynı anda çav bella şarkısını dinletmişler! Ne kutsala saygıları var ne de insan gibi davranmasını biliyorlar. Kaos çıkartmaktan başka bir bildikleri yok. Dünyanın en ilkel kabileleri bile yapmaz bunu. İnsan soyundan değiller!"


ÖZKIR: CHP İZMİR İL BAŞKAN YARDIMCISI COŞKUYLA PAYLAŞMIŞ. TAM BIR CHP KLASIĞI
İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yusuf Özkır, "İzmir'de minarelerden Çav Bella şeysini çalmışlar. CHP İzmir İl Başkan yardımcısı da coşkuyla paylaşmış bunu... Tam bir CHP klasiği..." dedi.



NEFRETİNİZDE BOĞULACAKSINIZ
Alçak saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Partili Şamil Tayyar, "İzmir'de camilerin merkezi ses sistemine sızdılar. Minarelerden ezan yerine Çav bella çalıyorlar. CHP bir mutlu, bir mutlu, sevinçle paylaşıyorlar. Ezandan bu kadar mı nefret ediyorsunuz? Kalın kafanıza sokun, ezanı susturmaya gücünüz yetmeyecek, nefretinizde boğulacaksınız." dedi.

"MERKEZİ EZAN SİSTEMİNE YASADIŞI BIR ŞEKİLDE GİRİLEREK SABOTAJ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR"
İzmir Müftülüğü; merkezi ezan sistemine yasadışı bir şekilde girilerek sabotaj yapılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün ilimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır.



Yaptığımız ilk incelemede kimliği belirsiz kişiler tarafından merkezi ezan sistemine yasadışı bir şekilde girilerek sabotaj gerçekleştirilmiştir.

Yaşanan olayın ardından konu adli mercilere intikal ettirilerek yargıya suç duyurusunda bunulmuştur. Diğer taraftan il müftülüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır."


TAKVİM.COM.TR ÖZEL