Son dakika: İşgalci İsrail Gazze'de insanlığı vuruyor

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Gazze'de patlama sesleri duyuluyor.

Giriş Tarihi 25 Mart 2019, 18:50 Güncelleme 25 Mart 2019, 22:48
Son dakika: İşgalci İsrail Gazze’de insanlığı vuruyor

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Gazze'de patlama sesleri duyuluyor.

İsrail savaş gemileri Gazze Şeridi'nde savaş pozisyonuna geçti. İlk vurulan yerin Gazze'nin batısındaki deniz polis karargahı olduğu bildiriliyor. İsrail jetleri Gazze kent merkezinde sivilleri bombalıyor.

HENİYYE'DEN İSRAİL'E "KIRMIZI ÇİZGİ" UYARISI
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'ye hava saldırılarına başlayan İsrail'i Filistin'in "kırmızı çizgileri" konusunda uyardı.

Heniyye'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, direniş güçlerinin İsrail'e karşı koyacak güçte olduğu belirtildi.

İsrail'e "kırmızı çizgileri aşmayın" uyarısı yapılan açıklamada, "Filistin meselesi; Kudüs, Batı Şeria ve Gazze cephelerinde ve işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklular bazında kapsamlı bir saldırıya maruz kalıyor. Bu saldırıya birlik içinde ve Arap kardeşlerimizle üst düzey koordinasyon kurarak karşı koymamız gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'den atıldığı iddia edilen bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron bölgesinde bir eve düşmüş, evde bulunan 7 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu bölgedeki birliklere takviye yaparken, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları kapatılmıştı.

İsrail makamları kısa süre önce, sınıra yakın bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerden, İsrail ordusunun saldırılarına cevaben Gazze'den yapılması "muhtemel" roket atışlarına karşı yakınlardaki sığınaklara gitmek üzere hazırlıklı olmalarını istemişti.

Artan gerginlik nedeniyle, İsrail'in güneyindeki tren seferleri iptal edilmiş, sığınaklar açılmıştı.



TARIM ARAZİLERİNİ DE VURDULAR
Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, İsrail savaş uçağının Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktayı ve Han Yunus ile Refah kentlerindeki bazı tarım arazilerini vurduğunu aktardı.

HAMAS LİDERİ HENİYE'NİN OFİSİ HEDEF ALINDI
Filistinli kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının Hamas lideri İsmail Heniye'nin ofisini hedef aldığını duyurdu.