Firari FETÖ'cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde DKK Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi var

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yurt dışına firar eden eski askerler, TSK'nın komuta heyeti başta olmak üzere, örgüte karşı mücadele veren askerler ile ailelerini sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla hedef alıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki kripto örgüt mensuplarını deşifre eden "FETÖ metre sistemini" geliştiren Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibinin ev adresini paylaşarak tehditte bulunan firariler, darbe girişimi davalarına bakan mahkeme heyetlerine yönelik de karalama kampanyası yürütüyor.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2018, 13:05
Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde DKK Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi var

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt dışına firar eden eski askerler, örgüte karşı mücadele veren isimleri sosyal medya üzerinden hedef alıyor.

Firari askerlerin hedefindeki isimlerin başında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) kripto örgüt mensuplarını deşifre eden "FETÖ metre sistemini" geliştiren DKK Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi geliyor.

Yaycı ve ekibindekilerin evlerinin konum bilgileri ve uydudan çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak tehditte bulunan firariler, kendilerine karşı gördükleri bu askerlerin eş ve çocuklarının cep telefon numaraları ile özel yaşama ilişkin bilgilerini dahi paylaşmaktan geri durmuyor.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

OLMAYAN DİLEKÇEYİ PAYLAŞTI

Kripto örgüt mensupları ve onları yönlendiren "mahrem imamları" deşifre eden "FETÖ metre sistemi", "ByLock uygulaması" ve "ankesörlü hat operasyonu"na yönelik karalama kampanyası ile örgütle mücadele eden isimleri hedef gösteren FETÖ'cü firarilerin arasında eski kurmay albay Hüseyin Demirtaş dikkat çekiyor.

Bükreş Silahlı Kuvvetler Ataşeliğinde görevinden alındıktan sonra meslekten ihraç edilen Demirtaş, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılaması devam ederken yurt dışına kaçtı.

Demirtaş'ın FETÖ mensubu olduğu, örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair birçok itirafçı beyanı bulunuyor.

İtirafçı kurmay albay H.D, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde, Demirtaş ile aynı örgüt evine gittiklerini söylerken Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca beyanı alınan kurmay albay M.K.A. da Demirtaş'ın FETÖ yapılanması içinde faaliyetlerde bulunduğunu detaylı bir şekilde anlattı.

SAT Grup Komutanlığında işkence gördüğü iddiasıyla Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medya hesabında paylaşan Demirtaş'ı savcılık kaynakları yalanladı. Dilekçesinin işleme konulmadığını iddia eden Demirtaş'ın böyle bir suç duyurusunda bulunmadığı belirlendi.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

Paylaşımlarında, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ihanetle suçlayan Demirtaş, darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin soruşturmayı yürüten savcıları ve davayı gören mahkeme heyetini de hedef gösteriyor.

Ayrıca FETÖ ile mücadele eden askerler hakkında çalıştıkları kurumların yanı sıra savcılıklara yurt dışından faks gönderen Demirtaş, bu yöntemle söz konusu kişileri yıpratmaya çalışıyor.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

TAHLİYE SONRASI SOLUĞU YURT DIŞINDA ALDI

FETÖ firarilerinin sosyal medya üzerinde oluşturduğu karalama timinin en aktif kullanıcılarının başında eski kurmay binbaşı Mehmet Çavdar geliyor.

Darbe girişimi sırasında TCG Oruçreis Fırkateyn'de harekat subayı olarak görev yapan Çavdar, eski albay Önder Öngör'ün kanunsuz emirlerine uyarak sabah saatlerine kadar darbe faaliyetlerini sürdürdü.

Gemi mürettebatının cep telefonunu toplayarak darbe girişimine ilişkin bilgi almalarını engelleyen Çavdar, TRT'de okunan sözde darbe bildirisinin herkes tarafından izlenmesi ve sıkıyönetim emirlerine uyması için talimatlar verdiği tanık beyanlarında yer aldı.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

Kocaeli'de yargılanmasına devam edilen Donanma Komutanlığı davasının sanığı Çavdar, esasa ilişkin savunmasının ardından adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra yurt dışında soluğu olan örgüt üyelerinden oldu.

FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan kurmay albay M.Ü, Çavdar'ın da aralarında bulunduğu 35 subayın kurmaylık sınav sorularını kod isimleri Hilmi, Tarık ve Ahmet olan örgüt abilerinden aldıkları bilgisini verdi.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

Darbe davalarının görüldüğü mahkemelerin başkanları, soruşturma savcıları ve emniyet yetkililerini hedef alan paylaşımlarda da bulunan Çavdar, kripto FETÖ'cüleri deşifre eden FETÖ metre ile soykırım yapıldığı iddiasında bulunuyor.

Çavdar, suçsuz olduğunu paylaşımlarında savunurken neden firar ettiğine ilişkin başka kullanıcıların sorularını cevapsız bırakıyor.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

"KUL HAKKINI" GÖZETEN KOPYACI

Eski binbaşı Cafer Topkaya da sosyal medyayı aktif kullanan firari FETÖ mensupları arasında yer alıyor.

Topkaya, 2015'te yurt dışı kurslar proje subaylığından yurt dışı daimi göreve getirilerek NATO bünyesinde proje subayı olarak görevlendirildi.

Darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğratmak için açılan kara propaganda hesaplardan "C.A" isimli hesabın 17 Ekim 2014'te firari Topkaya tarafından aktive edildiği, 21 Eylül 2016'da kullanılmaya başlandığı tespit edildi.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var

ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Topkaya, yargılaması devam ettiği sırada, 21 Şubat 2018'de adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra kayıplara karıştı.

Firari Topkaya, 9 Ağustos'ta "Deutche Welle-DW" internet sitesine verdiği röportajda, Belçika hükümetince sığınma talebinin kabul edildiğini söylemişti.

Firari FETÖ’cüler ‘sosyal medya karalama timi’ kurdu! Hedeflerinde askerler var