Miras sorgulama sayısı 2 milyon oldu

"e-Devlet" üzerinden mirasçılık belgesine yönelik bugüne kadar yapılan işlem sayısı 2 milyonu geçti.

Giriş Tarihi 24 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 24 Mart 2018, 12:36
Miras sorgulama sayısı 2 milyon oldu

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesinin "e-Devlet" üzerinden verilmesine başlanmasının ardından bugüne kadar yapılan işlem sayısı 2 milyon 81 bin 404'e ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, sulh hukuk mahkemelerinin kararıyla verilen mirasçılık belgelerine "e-Devlet" üzerinden ulaşılmasına yönelik çalışma yaptı.

Bakanlığın, "e-Devlet" üzerinden sunduğu hizmetler arasına "Veraset İlamı Sorgulama" da eklendi.

"e-Devlet" üzerinden, ölüm tarihi 1990 yılı ve sonrası olan kişilerin mirasçılık belgesinin verilmesine 22 Şubat'ta başlandı.

Mirasçılık belgesinin "e-Devlet"ten verilmeye başlandığı ilk gün 2 bin 540 işlem yapıldı. Yeni uygulamanın başladığına ilişkin duyuruların yapılmasıyla giriş sayısı arttı.

MİRAS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Uygulamanın başladığı bir ay içerisinde 2 milyon 81 bin 404 kişi mirasçılık belgesine "e-Devlet Kapısı"ndan ulaştı.

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? sorusu vatandaşların yanıtını araştırdığı konular arasında yer alıyor. e-Devlet portalı, vatandaşlar için yeni hizmetler sunmaya devam ediyor. Özellikle Şubat ayına damga vuran soyağacı sorgulama ve soy bilgisi öğrenme yeniliğinden sonra şehit listesi sorgulama hizmeti de e-Devlet üzerinden bireylerin erişimine açılmıştı. Son olarak gündeme gelen hizmet çeşidi ise e-Devlet miras sorgulama! Peki miras sorgulama nasıl yapılır? Mirasçılık belgesi hizmeti nedir? Size miras kaldığını öğrenirseniz bu mirasın vergisi var mı?