Cumhuriyet Gazetesi yalan habere devam ediyor

Cumhuriyet Gazetesi, 17.03.2018 tarihli “Sabah Gazetesi bir kez daha yalan haberden mahkum oldu” başlıklı haberiyle, okuyucularını yanıltmaya ve aldatmaya devam etti.

Giriş Tarihi 17 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2018, 15:27
Cumhuriyet Gazetesi yalan habere devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet'in haberine konu dava Ankara 21.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmüş ve Umut Oran'ın Sabah Gazetesi'ne karşı 18,20,21,22 Şubat 2015 tarihli yayınlarla ilgili talep ettiği manevi tazminat talebi, haberlerde kamu yararı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Umut Oran'ın bu kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 4.Hukuk Dairesi, haberle ilgili savcılık şikayetinin akıbetinin mahkemece sorulması ve akabinde karar verilmesi gerekçesiyle usulden bozuldu. Kısaca, Yargıtay davanın esasına girmeden, sadece usulen Ankara 21.Asliye Hukuk Mahkemesi kararını bozdu.

Bu aşamada, haberle ilgili savcılık dosyasına yazı yazılması akabinde, savcılık tarafından kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verilmişse mahkeme kararı değişmeyecek, Umut Oran'ın tazminat hayalleri suya düşecek. Ceza soruşturması devam etmekte ise mahkeme ceza soruşturmasının bitmesini bekleyecek ve akabinde karar verecek.

Yargıtay'ın verdiği bu usule ilişkin kararı, Cumhuriyet Gazetesi'nin "Sabah Gazetesi bir kez daha yalan haberden mahkum oldu" şeklinde vermesi basın dünyasında olduğu kadar hukuk camiasında da tebessümlere sebep oldu. Yargıtay'ın dosyanın esasına girmeden verdiği kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin okuyucularını aldatmayı göze alarak gerçek dışı şekilde haberleştirmesi, ya da okuduğu mahkeme kararını dahi anlayamayacak duruma düşmesi gazetenin geldiği hazin durumu da ortaya koymuş oldu.

İşte Cumhuriyet'in o haberi