İşte HDP'nin PKK'nın dağ kadrosunu aratmayan yeni yönetimi

Giriş Tarihi 20 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2018, 14:48
İşte HDP’nin PKK’nın dağ kadrosunu aratmayan yeni yönetimi

İÇİNDEKİLER

"Afrin Direnişi'ne ve Öcalan'a selam olsun" sloganlarının atıldığı HDP Kongresi sonrası, partinin yeni yönetimi belirlendi. HDP'nin yeni parti yönetimindeki isimler ise PKK'nın dağ kadrosunu aratmıyor.

Sözde Adalet Yürüyüşü'nde Kılıçdaroğlu ile kol kola yürüyen HDP'nin yeni eş başkanı Sezai Temelli, HDP Kongresi'nde yaptığı açılış konuşmasında "Öcalan'a selam" gönderdi.

Uzun süredir parti içerisinde bulunan HDP'nin yeni eş başkanı Pervin Buldan, "PKK terör örgütü değil" sözleri nedeniyle terör soruşturması geçirmişti. Buldan'ın Kandil'deki terör örgütünün sözde yöneticileriyle çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

HDP'nin yeni yönetiminde Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Alican Önlü, PKK'nın Tunceli merkezinde Polis Karakolu'na düzenlediği hain saldırı sonucu öldürülen terör örgütü PKK'lı teröristlerin cesetlerini taşımıştı.

HDP'nin yeni yönetiminde Parti Sözcüsü olarak görev alan Ayhan Bilgen, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sonrası Türkiye'ye yönelik iç savaş ve darbe tehdidinde bulunmuştu. Bilgen, "Başarılı olursa ülkeyi iç savaşa sürükler, başarısız olursa darbeye zemin oluşturur." diye skandal bir tweet atmıştı.

HDP'nin Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç ise, PKK propagandası ve örgüt tetikçiliği yapan IMC TV'de ekranlara çıkıyor ve Özgür Gündem isimli sözde gazetede yazıyor.

HDP'nin yeni yönetiminde Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Ayşe Acar Başaran, teröristlerin cenazelerinde sık sık boy göstermesiyle biliniyor.

Başaran ayrıca PKK elebaşı Öcalan için açlık grevi de yapmıştı.

STK ve Siyasi Partilerle İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan'ın eşi 'Piro' kod adlı Salman Kurtulan'ın PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı ortaya çıktı.

Kurtulan'ın vekil seçilinceye kadar Kuzey Irak'a kocasını ziyarete gittiği bilgisi var.

Yeni yönetimde, Seçim İşlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Nadir Yıldırım, terör örgütüne karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sonrası twitter hesabından "Afrin'i işgale kalkmak Kürt halkına topyekun saldırı ve savaş demektir. Gün harekete geçme günüdür" paylaşımında bulunmuştu.

Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Hişyar Özsoy, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Erdoğan, başkanlık seçim kampanyasına Afrin'i işgal ederek başladı" diyerek AB'ye şikayette bulunmuştu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler'in ise, 1992 yılında Murat Karayılan tarafından 20 kişilik grupla Kandil'e götürüldüğü, "Ayşe" kod adıyla bir süre örgütte bulunduğu belirlenmişti.

Kandil'e sırtını dayayan yeni yönetimde Ekonomi Komisyonu Sözcüsü olan Garo Paylan, kısa bir süre önce çıktığı Fransız kanalında, "100 yıl önce Ermenilere yapılan soykırım, Şimdi Afrin'de yapılacak" diyerek skandal bir iftirada bulunarak Türkiye'yi uluslararası kara propaganda ile yalnızlaştırmak istemişti.

Kadın Meclisi Sözcüsü olan Besime Konca, PKK'nın sözde Sur sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan'ın cenazesinde yaptığı konuşmada, "Biz şehidimizi yaşatacağız. Onun yolunda yürüyeceğiz" sözleriyle teröriste şehit diyerek skandal söylemlerde bulunmuştu.