Oscar’lık personel!

Aylarca üniversite kampüsünün kapısından ayrılmayan Oscar adlı köpek sonunda güvenlik personeli işini kaptı! Sevimli köpeğe kimlik kartı bile çıkarıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2017 Güncelleme 02 Aralık 2017, 00:00
Oscar’lık personel!

İÇİNDEKİLER

Sokaklarda geçen 6 aylık yaşamının ardından Oscar adlı köpek arkadaşlarından ayrılıp üniversite kampüsü önünde bekledi. Israrlı bekleyişi köpeğe sadece sevgi ve düzenli mama değil, kimlikli güvenlik personeli olma kapısını açtı. İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde bekçi olarak göreve başlayan Oscar, sevimliliği ile sadece herkesin sevgisini kazandı.

'BİZE ÖDÜL OLDU'
İstinye Üniversitesi Teknik ve Destek Hizmetler Direktörü Yalçın Yaman Durusoy, ilk geldiğinde oldukça bakımsız, yıpranmış ve zayıf görünen Oscar'ın 6 aylık olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Oscar başarılara verilen bir ödül. Oscar da bize ödül oldu. Bu nedenle adını Oscar koyduk. Öğrenciler ve akademisyenler de Oscar'ı sahiplendi. Herkesi ilgileniyor, gelip seviyor, bakıyor ve her gün soruyor" dedi. Oscar ile çok güzel bir ilişki kurduklarını, hem güvenlik personeli olarak çalışması hem de kurumda birey olarak bulunması için kendisine kimlik bastırdıklarını ifade eden Durusoy, şöyle devam etti: "Oscar İstinyeli olunca, kimliği tasmasından hiç çıkarmadık. Kurum kimliğiyle güvenlik personeli olarak görev yapıyor. Akşamları kampüsün çitlerinin dışından geçenlere dikkat kesilip tepki veriyor. Güvenlik personeline yardımcı oluyor."