The Ergenekon

FETÖ ile ABD irtibatını sağladığı belirlenen Metin Topuz’un yeni kumpası ortaya çıktı. Bir gizli tanık, 2008’de Topuz’un kendisini Zekeriya Öz’e götürerek belirledikleri isimler için Ergenekon davasında yalancı şahitlik yapmasını istediğini itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2017 Güncelleme 08 Ekim 2017, 02:04
The Ergenekon

İÇİNDEKİLER

Metin Topuz yıllardır ABD'nin İstanbul'da Büyükelçiliği'nde çalıştı. 17-25 Aralık kumpasının arkasındaki polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun irtibatı tespit edilince tutuklanan Topuz'un Zekeriya Öz'e Beşiktaş Adliyesi'nde çalıştığı dönemde gizli tanık ayarladığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren bir tanık Metin Topuz'un kendisini Zekeriya Öz'e götürdüğünü, bazı isimler ile ilgili gizli tanık olarak ifade verilmesinin istendiğini, kabul etmeyince Zekeriya Öz'ün Topuz'u fırçaladığını kaydetti. Başsavcılığa ifade veren ismi bizde saklı tanık şunları söyledi: "2008'in Mart veya Nisan ayında Metin beni sabit bir hattan arayarak 'Görüşelim' dedi. O esnada işsiz ve parasız olduğum bir dönemdi. Çağırdığında hemen gittim. Metin ile OBA isimli bir çay bahçesinde buluştuk. Beşiktaş'taki DGM'ye gittik. Sonra Zekeriya Öz'ün odasına gittik. Metin Topuz şöyle dedi: 'Bak savcımızın bir ricası var. Türkiye için kötü şeyler dönüyor. Ergenekon için seni gizli şahit yazdıracağım' dedi. Ben ise 'Ben bu gruptan kimseyi tanımıyorum' dedim. Zekeriya Öz ise, 'Mehmet Karatepe'yi tanımıyor musun?' dedi. Ben de 'Tanıdığımdır' dedim. Zekeriya Öz ise, 'Bu Mehmet Karatepe Atabeylere üye' dedi. Orada Metin tekrar devreye girerek "Bak bunların hepsi birbiriyle bağlantılı, bilgi verirsin gizli tanık olursun' dedi."

ÖZ'DEN FIRÇAYI YEDİ
Tanık ifadesine şöyle devam etti: "Metin ise bana, 'Alt tarafı 10-11 tane isim ezberleyeceksin, zor değil' dedi. Zekeriya Öz ise 'Bunları delillendiremiyoruz, profilin güzel, bizim tarafımızda gözükmüyorsun" dedi. Sonrasında ben "Hangi taraf, yalancı şahitlik olmuyor mu savcım' dedim. Metin ise davudi bir sesle 'Herhâlde devletin tarafı' dedi. Zekeriya Öz ise Metin'e 'Sen olayın vahametini iyi açıklayamamışsın' dedi. Sonra çıktık. Metin de bana odadan çıktından sonra 'Beni bozdun' dedi."

ABD'NİN ÇALIŞANI
Yıllardır ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'nda çalıştığı belirlenen Metin Topuz'in 121 FETÖ'cü ile irtibatı olduğu ortaya çıkmıştı. Tutuklanan Topuz, sorgusunda bu ilişkileri konsolosluk çalışan Jason Sandowal'ın emriyle yaptığını itiraf etmişti.

Nazif KARAMAN