Hesabını sorarız

Başbakan Binali Yıldırım, referandumda ısrar eden Barzani’ye sert çıktı: Seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu yanlışlarda ısrar edenlerden hesabını soracağız. Karar bizim için yok hükmündedir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2017 Güncelleme 25 Eylül 2017, 00:00
Hesabını sorarız

İÇİNDEKİLER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, laftan anlamadı. Tüm dünyaya kulaklarını tıkadı. Referandum kararından vazgeçmediklerini açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım ise Barzani'ye sert çıktı. Yıldırım, dün AK Parti Mamak 6. Olağan İlçe Kongresi'nde bir açıklama yaptı. Erbil yönetiminin referandum kararını sert dille eleştiren Yıldırım, resti çekti. Referandum kararının yok hükmünde olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

'YENİ OLUŞUM KABUL EDİLEMEZ'
"TBMM'de önemli bir karar aldık. Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Meclisimiz, hükümetimize 1 yıl daha yetki verdi. Türkiye'nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşum ve oluşumlar asla ve asla Türkiye tarafından hoş görülemez. Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek referandum gayri meşrudur, yok hükmündedir. Biz bölgenin istikrarı için, bölgede yaşayan ve uzun süredir otorite boşluğundan büyük sıkıntılar çeken oradaki insanlara yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu yanlışlarda ısrar edenlerden hesabını soracağız."