En baba acı!

Ameliyat sırasında soluk borusu delinen Yeşim, tedavi için gittiği ABD’de can verdi Üzüntüden kansere yakalanan baba Hayrullah Çetir de 6 ay sonra hayatını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2017 Güncelleme 25 Eylül 2017, 00:26
En baba acı!

İÇİNDEKİLER

Evlat acısı dinmedi. Kızını doktor ihmaline kurban veren bir baba, kahrından can verdi. Van 100. Yıl Üniversitesi öğrencisi Yeşim Çetir (27), aşırı terleme şikayetiyle Temmuz 2011'de İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. Doktorlar genç kız için ameliyat kararı verdi. Yeşim'in operasyon masasında başına gelen talihsizlik ise tüm hayatını mahvetti. Ameliyat sırasında ciğerlere oksijen verilmesi için soluk borusuna yerleştirilen hortumlardan birinde bulunan küçük bir metal parçası, Yeşim'in soluk borusunu deldi. Talihsiz genç kız, delinen nefes borusunun tedavisi için 2012 yılında İsveç'e daha sonra da ABD'ye gitti. Ancak Yeşim Çetir, ameliyat için gittiği Amerika'da 6 yıl verdiği yaşam mücadelesini Mart 2017'de kaybetti. kızının yanına gömüldü Acı haber, kızı için hukuk mücadelesi veren baba Hayrullah Çetir'i kahretti. Kızının vefatından sonra rahatsızlanan Hayrullah Çetir, hastaneye gitti. Burada akciğer kanserine yakalandığını görendi. Hayrullah Çetir, Ordu ve Samsun'daki hastanelerde yapılan tedavilere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kızının ölümünden 6 ay sonra hayatını kaybeden Hayrullah Çetir için memleketi Ordu'nun Çatarpazar İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Çetir'in cenazesi, gözyaşları arasında ölen kızının mezarının yanına defnedildi



HUKUK SÜRECİ BAŞLATMIŞTI
Kanserden ölen Hayrullah Çetir, ihmale kurban giden kızının ölümünün ardından hukuk mücadelesi başlatmıştı. Kızının cenaze töreninde, "6 yıldır mücadelemizi devam ettiriyorduk. Son görevimizi yapmak için cenaze törenindeyiz. Mahkeme süreci İstanbul, İsveç ve Amerika'da olmak üzere 3 ayrı yerde devam ediyor. Takibini itina ile yapacağım. Bu tür talihsizlikler artık yaşanmasın. Bazı insanlar veya bazı doktorlar için ibret olmuş olabilir bu durum. Dünyada kızımın durumu tekti. Biz yaşaması için çok mücadele ettik. 6 yılımızı verdik. Takdiri ilahi olarak değerlendiriyoruz, kızımın Allah mekanını cennet eylesin"