Başbakan Yıldırım askeri müdahale şartını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım Kuzey Irak'taki referandum hakkında flaş açıklamalar yaprı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2017, 11:28
Başbakan Yıldırım askeri müdahale şartını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'ta yapılan hukuksuz referandum hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye'nin askeri müdahale şarkıtı açıkladı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:
Bizim 40 yıldır terörle mücadelemiz var, meşruiyetten doğan sıcak takip meselesi var. Bu devam ediyor. Biz sınırlarımızın güneyindeki PKK terör kamplarına her zaman hava harekatı yapabiliriz. Bundan sonrası işin askeri boyutu bizim aldığımız bu kararlara karşı bir engelleme bir sıkıntı oluşursa tabi ki biz güvenlik tedbirlerini alırız. Türkmenlere karşı bir kıyım tekrar başlatırsa buna da duyarsız kalmamızı kimse beklemesin.

'ÇATIŞMA RİSKİ GETİRİYOR'
Her şey değildi. Irak'ın tamamında ulusal meselelerde, uluslararası ilişkiler de merkezi hükümet anayasadan doğan haklarını eksiksiz kullanacağını açıkladı. Bu bir çatışma riskini beraberinde getiriyor. Bizim burada taşımacılık yapanlarımız girdiler, Bağdat'a gidecekler diyelim, Kerbela'ya gidecekler, bu hudutta peşmerge tarafından saldırıya uğraması bize yönelik bir harekettir. Biz de buna mutlaka karşılık veririz. Tedbirlerimizi alıyoruz.

İyi niyet ve gayretimiz devam edemez bundan sonra. Neden? Bu işte inat edenler aslında kendi halklarının geleceğini karartıyorlar. İşte Kürtlerin daha iyi şartlarda yaşamasına neden Türkiye itiraz ediyor diyorlar. Yok böyle bir şey. Sorun zaten yıllardır sorun yaşayan bir toplumun daha büyük belalara muhatap olmaması için dostça uyarılarımızı yaptık ama anlayana. Vatandaşlarımıza da buralara gidişle ilgili uyarılarımızı yaptık.