"Türkiye Kerkük için birçok şeyi göze alabilir"

Okan Müderisoğlu bugünkü yazısında bugün oylanacak olan Suriye-Irak sınır ötesi operasyonu kapsayan tezkeredeki detayları kaleme aldı.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2017, 12:26
Türkiye Kerkük için birçok şeyi göze alabilir

İÇİNDEKİLER

Okan Müderisoğlu bugünkü yazısında bugün oylanacak olan Suriye-Irak sınır ötesi operasyonu kapsayan tezkeredeki detayları kaleme aldı. "Türkiye Kerkükiçin birçok şeyi göze alabilir" diyen Müderisoğlu, yazısını şu cümle ile bitirdi: Umarız, Erbil'de sağduyu ağır basar. Zira bu bölge, tek taraflı kararları yaşatmayacak kadar gergin ve çatışmaya açık konumda!




İŞTE OKAN MÜDERİSOĞLU'NUN BUGÜNKÜ YAZISINDAN BAZI BAŞLIKLAR

İşte bu noktada, "Başika Eğitim Kampı"nın, yani askeri üs bölgesinin önemi, gerekliliği daha iyi anlaşılıyor. Türkiye'nin yenilenen "Güvenlik Doktrini", milli çıkarlarına yönelik tehditleri,kaynağında yok etmeyi esas alıyor. Böylece güvenlik sınırları, siyasi sınırların çok ötesine taşınıyor. Başika'daki Türk askeri varlığı, milli güvenliğimizi tehlikeye sokabilecek gelişmelere karşı, bilhassa Kerkük'ü korumaya yönelik politikaların icrasına sağlam dayanak oluşturuyor. Unutulmaması gereken bir detay da Başika'da eğitilen güçlerin, Musul'u kurtarma operasyonuna verdiği ciddi katkı. Bir başka ifade ile Musul'daki tecrübe, Kerkük için çok şeyin göze alınabileceğini cümle âleme gösteriyor.

Umarız, Erbil'de sağduyu ağır basar. Zira bu bölge, tek taraflı kararları yaşatmayacak kadar gergin ve çatışmaya açık konumda!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN