Ponzi şimdi yandı

Ponzi Arzu, kar vaadiyle 57 kişiyi, tam 13 milyon lira dolandırdı. Mahkemede suçlamaları reddeden sahtekarı, şoförü yalanladı: “Tüm tezgahı Arzu yaptı”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2017 Güncelleme 23 Eylül 2017, 00:00
Ponzi şimdi yandı

İÇİNDEKİLER

Filmlere konu olacak dolandırıcılık olayı, İstanbul, Bursa ve İzmir üçgeninde yaşandı. Arzu Mertgil, yüksek kar vaadiyle 57 kişiyi tam 13 milyon lira dolandırdı. Mağdurların şikayeti üzerine operasyon başlatan ekipler, 'Ponzi Arzu' lakaplı sahtekarı, geçtiğimiz şubat ayında yakaladı. Evde yapılan aramada; sahte kimlik, yüksek miktarda nakit para ve 18 farklı peruğa ulaşıldı. Tanınmamak için sürekli farklı peruk kullanan Arzu'nun, kurbanlarını dolandırma şekli herkesi şaşkına uğrattı. Kurbanlarının evlerine gidip onlarla aynı sofrada yemek yiyip çay içen dertlerini dinleyen Arzu, bu sayede insanların güvenini kazandı.



"GELİRİM 10 BİN LİRA..."
Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan ve hakkında her bir mağdur için 7-14 yıl arasında hapis istenen Ponzi Arzu, dün hakim karşısına çıktı. Toplamda 789 yıl hapsi istenen dolandırıcı, hakkındaki suçlamaları yalanladı. "Ben kimseyi dolandırmadım. Elden para almadım. Hiç kimseye kar payı da dağıtmadım. Banka hesapları incelendiğinde gerçek ortaya çıkacak. Benim 10 bin lira gelirim var. Tahliyemi istiyorum" savunmasını yaptı. Ancak Arzu'nun şoförlüğünü yapan Serkan Çevgir, mahkemedeki sözleriyle sahtekarlığı bir bir anlattı. Mertgil'e 2 yıldır şoförlük yaptığını söyleyen şoför Çevgir, "Hakim bey Arzu Mertgil gerçekleri anlatmıyor. Tüm tezgahı o hazırlıyordu. Ben ise müşterilerin bankalardan çektiği parayı da ben alıp kendisine teslim ediyordum" ifadesini kullandı. Ponzi Arzu, duydukları karşısında şoka uğradı. Mahkeme heyeti, duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini kararlaştırdı.