Derin vahşet!

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile Halla Barakat, İstanbul’daki evlerinde vahşice öldürüldü. Cesetleri kokmasın diye üzerlerine deterjan döküldü. Korkunç gerçek 3 gün sonra ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2017 Güncelleme 23 Eylül 2017, 00:00
Derin vahşet!

İÇİNDEKİLER

Korkunç olay İstanbul Üsküdar'da meydana geldi. Suriye Muhalefeti Konseyi üyesi aktivist Orouba Barakat (60) ile kendisi gibi gazeteci olan kızı Halla Barakat (22) ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındı. Barakat ile kızı, Üsküdar Küçüksu Mahallesi'ndeki bir apartmana taşındı. Halla Barakat'a ulaşamayan arkadaşları evine gitti, kapısını çaldı. Genç kıza ulaşamayınca da polise haber verdi. Kapıyı kırıp eve giren ekipler, anne ile kızının bıçaklanmış halde cesetleriyle karşılaştı. Orouba Barakat ile kızı Halla'nın boğazlandıktan sonra bıçaklanarak öldürüldükleri saptandı. Ayrıca katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla etrafa bol miktarda deterjan döktükleri öğrenildi. Aileyi tanıyanlar anne ve kızının uzun süredir Suriye rejimi tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Cinayeti Barakat'ın kendisi gibi muhalif aktivist olan kız kardeşi Shaza Barakat sosyal medya hesabından duyurdu.



RÖPORTAJLARI SES GETİRMİŞTİ
Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara aktivistlerinden biri olan Shaza Barakat, Facebook hesabı üzerinden, "Ablam ve kızı İstanbul'daki evlerinde suikaste kurban gitti" şeklinde paylaşımda bulundu. Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atan Orouba, belgeselleriyle de adını dünyaya duyurmuştu. Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'de yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti. Gazeteci kızı Halla Barakat ise Ortadoğu'ya yönelik haberler yapan Orient News'te editör olarak çalışıyordu. İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler mezunu 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi. Öldürülen Orouba Barakat'ın yeğeni Deah Barakat da 2 yıl önce ABD'de cinayete kurban gitmişti.

Soner KOÇER