VIPlomatik

Şike kumpasının hakimi Dursun Ali Gündoğdu, FETÖ’den tutuklandı. Kaçış planını anlattı: “Örgüt elemanları, Alman elçilik veya konsolosluk arabalarıyla kaçırılıyordu...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 01:55
VIPlomatik

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün tüm kumpaslarında yer alan eski savcı Sadrettin Sarıyaka ile eski hakim Dursun Ali Gündoğdu geçtiğimiz aylarda yakalandı. Gündoğdu, 10 Temmuz'daki Yargıtay duruşmasında firarların nasıl gerçekleştiğini anlattı. 2015'te Sarıkaya ile önce Almanya'ya sonra da Belçika'ya gittiklerini belirten Göndoğdu şunları aktardı: "Belçika'da firari hakimlerden Cemil Tuğtekin, bana, 'Kendilerini VIP hizmet olarak isimlendiriyorlar. Alman elçilik arabası veya konsolosluk arabasıyla seni evinden alıyor. Edirne gümrüğünden geçiriyor. Sonra Bulgaristan'a geçiyorsun. Pasaportta çıkış damgası olduğu için Almanya'ya kadar durmak yok' dedi" Araçlarda Yeşil plaka olduğunu söyleyen Gündoğdu, hiçbir polisin durduramadığını belirtti.

​FİRARİ TOPLANTISI
ŞİKE kumpasının hakimi olan Gündoğdu, yurt dışında firari hakim ve savcılardan Fikret Seçen, Cihan Kansız, Cemil Tuğtekin gibi kritik konumlardaki isimlerle görüştüğünü söyledi. İlk FETÖ temasının ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken başladığını belirtti.