Papaz’ın ajandası

Andrew Craig Brunson, İzmir Diriliş Kilisesi’nin papazıydı. FETÖ’den tutuklandı. Ama aslında o Amerikan Ordusu’nda harp subayıydı. Ekibindeki askerlerin de rahip gibi görünerek misyonerlik çalışması yapan CIA ajanları oldukları anlaşıldı... Rambo kılıklı rahibin, bir vatandaşı “Türkler’in cesetlerini çiğneyeceğiz” diye tehdit ettiği saptandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 02:23
Papaz’ın ajandası

İÇİNDEKİLER

FETÖ, hainlikte sınır tanımadı. Halkına bombalar yağdırdı. Darbe yapmaya kalkıştı. Bu kalleş girişim sırasında yabancı işbirlikçilerinden de destek aldı. Onlar arasında İzmir Diriliş Kilisesi Papazı Andrew Craig Brunson da vardı. Brunson'ın 15 Temmuz hain girişiminde bizzat yer aldığı anlaşıldı. Tutuklandı. Aslında Amerikan Ordusu'nda Harp subayı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. ABD Başkanı Trump'ın 3 kez iadesini istediği Papaz'la ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Brunson'un, Harp subayı olan tüm ekibinin sorguda olduğu anlaşıldı. Brunson'un ekibindeki özel harp subaylarının rahip gibi görünerek, misyonerlik faaliyetleri adı altında ABD'nin ajanları olarak çalıştıkları saptandı. Soruşturmayı derinleştiren İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Brunson'un ekibindeki rahip görünümlü subaylardan birinin İzmir'de yaşayan bir vatandaş ile 2011 yılında mahkemelik olduğu bilgisine ulaştı. Brunson'un ekibindeki papazın, "Devletine mi güveniyorsun? 5-6 yıl içinde güveneceğin bir devletin kalmayacak. Bizim yeşil bereli askerlerimiz Türkler'in cesetlerini çiğneyerek geçecek. Ben de senin kafanla top oynayacağım. Bu ülke sizin değil bizim. Bayraklı ve Kadifekale sırtlarına kendi kiliselerimizi dikeceğiz" dediği anlaşıldı. Yine Brunson'a bağlı bir papazın "Emre Uslu ve arkadaşları da bizim adamların" dediği soruşturma dosyasına yansıdı. Brunson'ın ekibindeki başka bir papazın da kilisede yanlarında çalışan bir Türk gencine komandoların kullandığı su arıtma cihazı, vitamin hapları ile soğuk ve sıcak tutan malzemeler verdiği anlaşıldı. Söz konusu askerin Türk gencine "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak. Bunları önemli ve her an bulabileceğin bir yere sakla. Eğer İstanbul'a da gelirsen ABD konsolosluğuna gel benim yanıma" dediği gizli tanık ifadeleriyle kanıtlandı.

BASS ZİYARET ETTİ
Brunson'ın yakında hakim karşısına çıkacağı belirtildi. Rahibin eşi Norine Lyn Brunson ise kocasını cezaevinde hiç ziyaret etmedi. G-82 kod ile sınır dışı edilen Brunson'un CIA ajanı olabileceği belirtildi. Öte yandan İzmir'de hapis yatan papaza geçtiğimiz günlerde sürpriz ziyaretçi geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, bakanlıktan alınan izinler sonrası Bronson'u ziyaret etti.

Fatih ŞENDİL