Başbakan Yıldırım'dan flaş taşeron açıklaması

Başbakan Yıldırım "Bakanlar taşeron işçi düzenlemesiyle ilgili uzun süredir çalışma yürütüyor. Bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymayı hedefliyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2017, 13:57
Başbakan Yıldırım’dan flaş taşeron açıklaması

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'i ziyareti sonrası yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren müjdeyi verdi. Yıldırım, taşeron ile ilgili çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirileceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, Türk-iş ziyareti sonrası soruları cevapladı

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron oalrak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."

"BARZANİ, BU SEVDADAN VAZGEÇMELİDİR"
Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi 8 Haziran itibari ile referanduma gitme kararı aldı. Bu kararın dünya kamuoyuna açıklanmasından itibaren Türkiye olarak bunun çok yanlış olacağını defalarca ifade ettik ve kendilerine de bu yanlış karardan vazgeçmeleri gerektiğini defalarca kez söyledik.

BU KARAR HİÇ BİR DESTEK YOK
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu karara hiç bir destek yok. Hemen hemen bütün ülkeler bu referandumun yanlış olduğunu yapılmaması gerektiğini söylediler. Şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Meselenin kaynağı olan IKYB yönetimi ile Irak yönetimi arasındaki hakların tam olarak uygulanmadığı yönünde şikayet var. Biz bu konuda gerekli yarımı yapar aranızdaki sorunu çözeriz diye teklif götürdük.

ANKARA ANLAŞMASINI İŞARET ETTİ
Bu referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye haklarını kullanmakta kararlıdır. Nedir bu anlaşmalar, Lozan, Ankara anlaşması, Türkiye Irak sınır güvenliği anlaşması. İşin özü şudur, Gerek Irak,gerek Suriye'de değişikliğe gidecek herhangi bir girişim anlaşmalardan doğan haklarımız içinde Türkiye'nin kabul etmeyeceği bir sonuçtur.

BARZANİ'YE ÇAĞRI
Buradan bir çağrı daha yapıyorum, henüz süre bitmedi Barzani bu inattan vazgeçmeli.

Gelen tezkere güney sınırında olabilecek her türlü tehdide karşı müdahale hakkını veriyor.