Balistik füze için adım atarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan füze çıkışı: S-500’e, hatta ve hatta S-600’e sahip olmanın gayreti içinde olmalıyız. Bunlar kendimizi korumaya yönelik adımlardır. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da vardır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2017 Güncelleme 21 Eylül 2017, 00:42
Balistik füze için adım atarız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Plaza Otel'de yapılan "Bloomberg Küresel İş Forumu"na katıldı. ABD'nin PYD'ye verdiği desteğe değinen Erdoğan, "Demokrasiye inanmış bir ülkenin, bir terör örgütüyle iş birliği yaparak, bir başka terör örgütünü yok etmesini ben anlayamıyorum. Irak'tan, Suriye'deki bu terör örgütlerine gelen destek 3 bin tırı aşmıştır Kuzey Suriye'ye gelen tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?" dedi. S-400 konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, "Türkiye olarak yanı başımdaki Suriye'de S-400 varken, ben kendim bir S-400'e, belki S-500'e hatta S-600'e sahip olmanın gayreti içerisinde olmak durumundayım. Bunlar, kendimizi korumaya yönelik atmamız gereken adımlardır. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da vardır" ifadesini kullandı.

PUTİN İLE SURİYE'Yİ KONUŞACAĞIZ
Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği konusuyla ilgili olarak da "Onlar bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Biz minderden kaçmayız" dedi. Barzani için, "Kendini yalnızlığa doğru itmiştir." diyen Erdoğan, "İsrail'den başka yanında kimse yok. Tüm dünya ülkeleri bu teze, bu anlayışa karşıdır. Temenni ederim ki ayın 25'ine kadar sayın Barzani ve ekibi bu yanlış karardan vazgeçerler. Türkiye'ye döner dönmez cuma günü, Ankara'da Milli Güvenlik Kurulumuzu topluyoruz. Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda ne gibi yaptırımlar uygularız, bunun kararını alacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceklerini belirterek, "Suriye'de neler oluyor bunları konuşacağız" dedi.



​'ÖNCE TERÖRİSTE TERÖRİST DEYİN'
rdoğan, PBS kanalına bir röportaj verdi. ABD'nin iki yüzlü tavrını kendisiyle röportaj yapan ABD'li muhabire anlatan Cumhurbaşkanı, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonraki süreçle ilgili olarak "Öncelikle siz teröriste neden terörist demiyorsunuz, bunu merak ediyorum. Önce teröriste terörist deyin" dedi.