STV'nin itirafçı muhabiri 'sohbet abisini' yakalattı

ByLock kullandığı tespit edilen FETÖ'nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV'nin eski muhabiri Mustafa Ayar itirafçı olarak örgüt içindeki kişileri ve işleyişi savcılığa deşifre etti.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2017, 10:01
STV’nin itirafçı muhabiri ’sohbet abisini’ yakalattı

İÇİNDEKİLER

ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkan kapatılan örgüt kanalı Samanyolu TV'nin muhabirlerinden Mustafa Ayar savcılığa başvurarak itirafçı oldu. Ayar ifadesinde şunları anlattı:

'' Üniversiteyken kaldığım örgüt evinden arkadaşımın aracılığıyla Samanyolu TV'de Ankara muhabirliğine başladım. Askerlikten sonra Kanaltürk'te işe başladım. Ergenekon soruşturmaları başladığında kanala bu soruşturmaya ilişkin zarfla haberleştirilecek bilgiler geliyordu. Bu bilgiler Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'a veriliyordu.
Habertürk TV'de 5 sene çalıştım. Bu kanalda FETÖ'cü Oğuz Usluer yayın koordinatörlüğü yapıyordu. Sonradan yine FETÖ'cü Abdullah Kılıç bu kanalda çalışmaya başladı. Sonradan Kanal24'e geçtim. 2012'de burada çalışırken Samanyolu muhabirleri Serdar Bal ve Mustafa Kurtaran örgüt sohbetlerine katılmamı istedi. Üsküdar'da katıldığım sohbetleri 2012-2014 arası 'Özcan' diye biri, 2014'ten sonra Mehmet Emin Özdoğan vermeye başladı. 17-25 Aralık'tan sonra da sohbetler devam etti. Özdoğan bana ByLock yüklememi söyledi.'' dedi.

Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi olduğu ortaya çıkan Özdoğan gözaltına alındı. Özdoğan ifadesinde Mustafa Ayar'ı tanımadığını söyleyerek iddiaları reddetti. Cezaevine gönderilen Özdoğan hakkında FETÖ üyeliğinden iddianame hazırlandı. Mustafa Ayar'ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması talep edildi.