İrem Derici'nin son durumu nasıl?

Giriş Tarihi 20 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2017, 13:34
İrem Derici’nin son durumu nasıl?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan ve 20-23-24 Eylül'deki konserlerini iptal eden İrem Derici, önceki akşam yeniden fenalaştı ve yoğun bakıma alındı. Acıbadem Fulya Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören 30 yaşındaki şarkıcının sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

İrem Derici'nin tedavi gördüğü özel hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Reha Baran şarkıcının son durumuyla ilgili açıklama yaptı.

"SOLUNUM SIKINTISINDAN DOLAYI YOĞUN BAKIMA ALDIK"
Baran, şunları söyledi; Bildiğiniz gibi hastamızı 2 gün önce transfer ettik. Şu anda da yoğun bakımda. Genel durumu geldiği güne göre daha iyi. Bilinci açık tv izliyor, gazete okuyor. Yoğun bakıma şu sebeple aldık; bundan bir hafta önce başka bir hastanede tedavi altına alındı. O dönemde sıvı kaybı olmuş, ve tıbbın gerektiği şekilde sıvılar verilmiş. Normalde vücuıt bunu tolere etmesi gerekirken hastamızda bu dengesiz gitmiş ve solunum sıkıntısı olmuş. Bundan dolayı yoğun bakıma aldık.

"DAHA İYİ HABERLER VERECEĞİZ"
Yoksa herhangi bir şekilde mnakine desteği yok. Tüm organları iyi görünüyor. Böbrekler falan bitmedi. Gayet iyi çalışıyor. Bir kaç gün daha yoğun bakımda kalacak oksijen ihtiyacı da devam ediyor. Fazla bir sıkıntımız yok. İnşallah daha iyi haberler vereceğiz. Ara sıra ateşi çıkabiliyor. Onun da takibini yapıyoruz.

Son dönemde aşırı kilo vermesiyle gündemde olan Derici'nin sık sık hastalandığı konuşuluyordu. Doktor raporu nedeniyle konserlerini iptal eden ünlü şarkıcı, Instagram'da "Sizlerle buluşmam için bana bol bol dua edin" notunu düşmüştü.

"TOPARLANIP AYAĞA KALKACAK"

Yoğun bakıma alınan İrem Derici'yi hastanede ilk ziyaret eden isim Merve Özbey oldu. Bir hayli üzgün olduğu görülen Özbey, "Sağlık durumu hakkında çok fazla bilgim yoktu. İyileşeceğine inanıyorum; İrem toparlanıp ayağa kalkacak" dedi.

UZMANLAR NE DİYOR?

YARD. DOÇ. DR. ENGİN TÜRKMEN (MEDİCAL PARK BAHÇELİEVLER HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI UZMANI)

'ANOREKSİYA TETİKLEMİŞ OLABİLİR'

"Vücudumuz; sodyum, potasyum ve sıvı kaybı sebebiyle, diyet de yapılırsa, kalori kaybına bağlı olarak adaptasyon zorluğu çekerek iflas edebilir. Organlara fazla basınçlı kan gitmemesi, organ yetmezliğine yol açıp yoğun bakım şartları oluşturabilir. Vücudumuzun yüzde 60'ı sudur. Ateşli hastalıklar, ishal ya da ağır diyet durumlarında, yeterince sıvı alamayıp elektrolit kaybına maruz kalırsak; tansiyon düşüklüğü, şok ve organ yetmezliği tablosu oluşabilir"

"Bu, acil tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve her yaşta görülebilir. Dikkat edilmesi lazım. Tedavi olarak; damar yolu açılıp serum tedavisi, su ile birlikte tuz ve kalori tedavisi yapılması lazım. Vücut ağırlığının yüzde 10'unun kaybedilmesi çok ciddi bir durumdur. Üç ay içinde yüzde 10 kilo kaybı, ciddi bir hastalık belirtisidir. Anoreksiya bunu tetiklemiş olabilir, ishal de üstüne eklenmiştir. İdrar yolları enfeksiyonu da tuzu biberi olmuştur"

PROF. DR. SELİM CANDAN (OKAN ÜNİVERSİTESİ YOĞUN BAKIM SORUMLU HEKİMİ)

'DURUMU ÇOK İLERLEMİŞ'

"İrem Derici'nin durumunun çok ciddi olduğunu düşünüyorum; yoğun bakıma alınması da bunu destekliyor. Hastada kilo kaybı, sıvı kaybı ve kandaki elektrolit denilen bazı maddelerin eksikliği belirtilmiş. Hastada idrar yolları enfeksiyonu ve gastroenterit denilen bağırsak rahatsızlığı da var. Sonunda da solunum sıkıntısı gelişmiş"

"Bu tablonun birçok nedeni olabilir. Bağışıklık sistemindeki bozukluk, arka planda bulunan kötü huylu hastalıklar ve kuvvetli bir enfeksiyon varlığı olabilir. Durumun bu kadar ilerlemesi, hastanın hastaneye geç başvurduğunu gösterebilir. Altta yatan tedaviye dirençli veya tedavisi olmayan bir hastalığın varlığı ise düşük olasılık"

"Peki 30 yaşındaki birisinde bu kadar ağır bir durum görülebilir mi?

Bu durum, anoreksiya denilen psikiyatriye bağlı bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir mi? İkisine de cevabım, evet. Hastada anoreksiya var ise, bu bahsedilen tablo açıklanabilir. Uzun süre devam eden beslenme yetersizliği; tüm bu belirtilere neden olabilir"

İREM YOĞUN BAKIMDA, LİDER GEZMELERDE
İrem Derici'nin uzun süre birlikte olup ayrıldığı Lider Şahin ise sessizliğini koruyor. Eski sevgilisinin yoğun bakım olmasıyla ilgili hiçbir yorum yapmayan Şahin'in, Instagram'da paylaşımlarına devam ediyor. Barselona'da tatilde olduğu görülen Selami Şahin'in oğlu Lider Şahin ile İrem Derici bir dargın bir barışık aşk yaşamışlardı.