Temelli büyüme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Başkonsolosluğu’nun da yer alacağı yeni Türkevi binasının temelini attı. “Bu yeni binamız, büyüyen ülkemize yaraşır bir yer olacak” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın kaleme aldığı mektup da temele bırakıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2017 Güncelleme 19 Eylül 2017, 02:01
Temelli büyüme

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun da yer alacağı yeni Türkevi binasının temelini dün attı. Erdoğan, kendi yazdığı bir mektubu özel bir kapsülün içinde temele yerleştirdi. Daha sonra eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte temele toprak attı. Temel atma töreninde Washington Sosyal ve Din Hizmetler Müşaviri Yaşar Çolak dua ettirdi. Erdoğan'ın törende yaptığı konuşma ise özetle şöyle: "Bu yeni binamız, büyüyen, gelişen, her alanda itibarı artan ülkemize yaraşır bir yer olacak. Türkevi, Amerika'da yaşayan on binlerce vatandaşımızın yanında dost ve kardeş olarak gördüğümüz tüm halklara da hizmet verecek. Türkevi'nin tam karşısında yer aldığı BM'ye asıl misyonunu, asıl görevini hatırlatacak bir kucaklayıcılıkla hizmet vereceğini ümit ediyorum.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yeni Türkevi binasının temel atma törenine katıldı. Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile eşi Şule Akar da yer aldı.​


OKEY, THREE YEARS
Burada süreyi kısaltmak istiyoruz. Arzumuz buranın 36 ayda bitirilmesi. (Amerikalı şirket temsilcisine) Okey, three years (Tamam, 3 yıl) İnşallah 36 ay sonra da bugün temelini attığımız gibi o gün de yine hep birlikte Allah ömür verirse açılışını yaparız. Ülkemize, milletimize, tüm insanlığa hayırlı olsun". Öte yandan Erdoğan, temele yerleştirdiği mektupta şöyle dedi: "Türkiye özellikle son 15 yılda demokrasi ve ekonomide gerçekleştirdiği reformlarla tarihi başarılara imza atmıştır. Bugün temelini attığımız Türkevi, ülkemizin bu başarı hikayesinin sembollerindendir. 2017 Türkiyesi ve New York'undan geleceğe selam ve saygılarımı sunuyorum..."