Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2017, 19:58
Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin New York kentinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Macron'un Erdoğan'la tokalaşması sırasındaki heyecanı kameralara da yansıdı. Erdoğan'ın el hareketlerini taklit eden görüntüsü, Fransa Cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında ezik bir görüntü vermesine neden oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM binasında liderlerin ikili görüşmeleri için ayrılan bölümde, ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

MACRON, ERDOĞAN KARŞISINDAKİ EZİKLİĞİNİ BÖYLE İTİRAF ETMİŞTİ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde Fransız Le Point dergisine mülakat vererek, "Ben Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorunda olan biriyim" açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ezikliğini itiraf etmişti. Mülakatın ardından da Macron'un yardımcılarından biri açıklama yaparak Fransa Cumhurbaşkanının ifadelerinin Erdoğan'ı eleştirme ya da alaya alma amacı taşımadığını söyleyerek, "Bay Erdoğan ile görüşmeler her zaman çok ciddidir" demişti