Adliyede mafya hesaplaşması

‘Şahinler’ ve ‘Sarallar’ adlı organize suç örgütü üyesi 11’i tutuklu 74 sanığın yargılandığı adliyede büyük kavga çıktı. İki taraftan da birçok kişi yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2017 Güncelleme 16 Eylül 2017, 00:00
Adliyede mafya hesaplaşması

İÇİNDEKİLER

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Sedat Şahin ile tutuksuz sanık Burhanettin Saral hazır bulundu. Sedat Şahin, kendisine yönelik yapılan operasyonda yakalanan silahlardan sadece 2'sinin kendisine ait olduğunu öne sürdü. Ele geçirilen çok sayıda silahla ilgili bilgisi olmadığını savunan Şahin, "Belirttiğim silahlar ve sahte evraklar bana aittir. Duruşma tarihinin yaklaşmasına yakın çocuklarımla vakit geçirmek için, rahat edebileceğim bir ev istedim kuzenimden. Evde kaldığımın 3. günü evde çok sayıda silah bulunduğunu öğrendim" dedi.


Burhanettin Saral

ADAMLARI KUŞATTI
Mahkemenin ertelenmesinin ardından ise adliye koridorları bir anda karıştı. Duruşmanın görüldüğü katın bir alt katında karşı karşıya gelen iki grup birbirine girdi. Polis ve özel güvenliğin müdahalesiyle ayrılan iki grup uzun süre sakinleştirilemedi. Çok sayıda polis de adliye içi ve dışında güvenlik önlemi aldı. Sarallar grubu lideri Burhanettin Saral, çevresinde yüzlerce kişiyle birlikte bir binanın önünde bekledi. Daha sonra arabası gelen Saral, çevresindeki kişilerin koruması altında aracına binerek adliyeden uzaklaştı. Saral'ın bindiği aracın çevresi adamları tarafından kuşatıldı.


Sedat Şahin