Kılıçdaroğlu'nun dava açtığı şehit yakını konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesine gönderdiği çelenkleri çöpe atan şehit ailesine dava açtığı şehidin akrabalarından Fatih Taşkın konuştu.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2017, 21:35
Kılıçdaroğlu’nun dava açtığı şehit yakını konuştu

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz ocak ayında El-Bab operasyonunda şehit olan Ramazan Taşkın'ın cenazesinde çelenk krizi yaşanmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, cenazeye gönderdiği çelenk "HDP işbirlikçilerini burada istemiyoruz" diyen şehit ailesi tarafından dışarı çıkarılmıştı. Olayın üzerinden 8 ay geçerken CHP liderinin çocuklarını bu ülke için şehit veren aileye dava açtığı ortaya çıkmıştı.

Şehidin yakın akrabalarından olan Fatih Taşkın, konuştu. Cenazeden bir gün önce CHP'li vekiller ile HDP'li vekillerin Meclis'i kol kola terk ettikleri videoyu izlediğini söyleyen Taşkın, cenaze töreninde de "HDP'li vekillerle Meclis'i terk edenlerin çelengini cenazemizde istemiyoruz" dediğini hatırlattı.

'HİCAP DUYUYORUM'
Bu ifadeye kullandıktan 7-8 ay sonra karakoldan çağrıldığını aktaran Taşkın, "Gittiğimde şaşırdım. Bugün ana muhalefet partisi liderinin şehit cenazesinde, şehit yakınlarının hassasiyet yaşadığı bir durumda, bir ifadeden dolayı hakkımda dava açıp, şüpheli sıfatıyla karakolda ifademi aldırmış olmasından hicap duyuyorum. "dedi.

'SUÇUMUZ ÇELENGİ İSTEMEMEMİZ'
Kendisiyle birlikte 3 şehit yakınına daha dava açıldığını belirten Taşkın, "Suçumuz sadece Kılıçdaroğlu'nun çelengini cenazemizde istememek. Başka bir suçumuz yok. Başka bir suçumuz varsa bedelini ödemeye hazırız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun cenaze ardından şehit ailesini ziyaret ettiğini de hatırlatan Taşkın, "Ziyaret ettiğiniz bir ailenin bireylerini oradan çıkar çıkmaz savcılığa belirtmek ve karakollarda ifadeye çağırtmak ne demek, bunu da milletimizin takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ KOMİK'
Taşkın, şöyle devam etti: Adalet diye Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüyen Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşü yapmasının komik olduğunun ispatı, benim gidip şehit yakını olarak karakolda ifade vermiş olmamdır.

Kaynak: Beyaz Gazete