Irma’nın Türk kahramanı!

Harvey gitti. Irma geldi. Kasırga ABD’yi de yıktı geçti. Florida’daki mağdurlardan birisi de uçak seferi iptal olan Mesut Bayezit’ti. Türk genç, 850 kişinin kaldığı spor salonunda gönüllü olarak hizmet verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2017 Güncelleme 14 Eylül 2017, 02:58
Irma’nın Türk kahramanı!

İÇİNDEKİLER

Tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Irma Kasırgası, geçtiğimiz günlerde ABD'ye ulaştı. 7 milyona yakın kişi evlerinden kaçtı. Sığınaklarda kalmaya başladı. Hayatı mahveden afet, uçak seferlerinin de durmasına yol açtı. Uçuş yapamayan firmalar, büyük kayıplar yaşadı. Seferler aksadı. Yüz binler mağdur kaldı. O kişilerin arasında bir de Türkiye'den Florida'ya giden Mesut Bayezit vardı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okuyan genç, uçusu iptal olunca havalimanında kaldı. Ancak beklemeye dayanamadı. İnsanlara yardım etmek için en yakınındaki sığınma kampına ulaştı. 850 kişinin kaldığı spor salonunda gönüllü olarak çalıştı. 3 gün boyunca merkezin temizliğini yaptı. Yaşlı, çocuk, anne... kim varsa hepsine yiyecek dağıttı. Yaşlıların da bakımını yaptı. Yardımsever genç, başına gelenleri şöyle anlattı: "Üniversitede Avrupa Birliği Projeler Koordinatörlüğü'nde çalışıyorum. Sık sık yurt dışına çıkıyorum. Dominik Cumhuriyeti'ne gitmek için aktarma yapacağı Florida'da Irma Kasırgası'na yakalandım. Bende beklemek yerine insanlara yardım ettim. Herkese elimden geldiğince yardım ettim" diye konuştu.



EVLERİN %90'I YIKILDI
İrma kasırgasının ardından Florida'ya dönenler, evlerini yerinde bulamadı. Evlerin yüzde 90'ı yıkıldı. Yetkililer, 6 milyona yakın ev ve işyerine elektrik verilemediğini açıkladı. Yağmalama olaylarında 30'u aşkın kişi gözaltına alındı. ABD'deki ölü sayısı ise 18'e çıktı.