‘Abi’ kimliğiyle 106 gün kaçtı

Akit Gazetesi Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldüren ve eşi Esma Karanfil’i de ağır yaralayan damat Cemil Yavuz Karanfil’in, 106 gün boyunca nasıl kaçtığı ortaya çıktı... Katil damadın, ağabeyinin kimliğiyle birçok kontrolden geçtiği öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2017 Güncelleme 14 Eylül 2017, 02:49
‘Abi’ kimliğiyle 106 gün kaçtı

İÇİNDEKİLER

Kayınpederi Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren, eşi Esma Karanfil'i de yaraladığı gerekçesiyle aranırken İzmir'de yakalanan Cemil Yavuz Karanfil, tutuklandı. İstanbul'da emniyetteki sorgusunda saatlerce ağlayan ve "Pişmanım" demekten başka cümle kuramayan katil Cemil Yavuz Karanfil'in 106 gün boyunca nasıl kaçtığı da ortaya çıktı.



BİRÇOK İLDE SAKLANDI
Polisler, İzmir'de şüphe üzerine güven timlerine yakalanan Karanfil'in verdiği, nüfus cüzdanındaki fotoğrafa benzemediğini fark edince parmak izi kontrolü için gözaltına almak istemişti. Bunun üzerine şüpheli hızla koşarak kaçmıştı. Yaklaşık 20 metre yaşanan kovalamacanın ardından polis, Karanfil'i kıskıvrak yakalayarak gözaltına almıştı. Zanlının üst aramasında 5 bin 600 lira nakit para çıkarken, kimliğin ise ağabeyi İsmail Karanfil'e ait olduğu belirlendi. Cemil Karanfil'in cep telefonunun incelemesinde, kaçışı ve saklanmasıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkacağı belirtildi. Katil damada yardım edenlerin de cezalandırılacağı ifade edildi. Herhangi bir saldırıya uğramaması ve kendisine zarar vermemesi için bir hücrede tutulan Karanfil'in yakalandığı İzmir'in dışında birçok ilde 3'er gün saklandığı iddia edildi.


Mevlüt Yüksel