Merkel'i takan yok! "Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, "Türkiye ile İlişkilerimizi derinleştirip daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 12 Eylül 2017, 18:24
Merkel’i takan yok! Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

İÇİNDEKİLER

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mayıs'ta Brüksel'i ziyaretinden sonra Türkiye ile birçok alandaki diyalog çalışmalarının arttığını ve bir diyalog programı başlatıldığını söyledi.

Türkiye'de Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeleri yerinde inceleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Giresun Ticaret Borsasını da ziyaret etti.

"Önümüzdeki aylarda ilişkilerimizi derinleştirip daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Bir gazetecinin "Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerini" nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya Berger, şu şekilde yanıt verdi:

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ SONRASI HER ŞEY DEĞİŞTİ
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mayıs'ta Brüksel'i ziyaretinden sonra çalışmalar bir çok alandaki diyalog çalışmaları arttı ve bir diyalog programı başlatıldı. Bu çerçevede yılın sonuna kadar belli bir program ve takvim çerçevesinde bu diyalog devam ettirilecek. Temmuz ayında bu siyasi diyalog kısmı gerçekleştirildi şimdi daha çok spesifik alanlara yani enerji, ulaştırma, ekonomi gibi diyalog alanlarına geçecek ve söyle devam edecek. Özellikle ekonomi alanı çok çok önemli ve ilginç olacak iki taraf için de. Umuyoruz ki hem bu diyalog hem de Brüksel'de aralık ayında iş kolları sektörlerle ilgili, iş adamlarıyla ilgili çalışmaları içeren diyalog da devamını getirecek ve önümüzdeki aylarda ilişkilerimizi derinleştirip daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz."