Hayata neşter!

Tekstilci Firuze Kemal dizinden ameliyat oldu, mikrop kaptı. Kemik veremine de yakalanan 32 yaşındaki genç kadının hayatı kabusa döndü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 00:09
Hayata neşter!

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde yaşayan tekstilci 32 yaşındaki Firuze Kemal, 2011 yılının Kasım ayında gittiği özel tıp merkezinde "Bacağınızda ödem var. Küçük bir operasyon yapılacak" denilerek sağ dizinden ameliyat oldu. 5 ay sonra dizinin altında büyük bir kitle fark eden Kemal, ameliyat olduğu tıp merkezine başvurdu. Doktorunun işinden ayrıldığını öğrenen genç kadın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giderek muayene oldu.


Halen yüzde 48 engelli raporu bulunduğuna dikkat çeken Firuze Kemal, 4 yıl koltuk değneğiyle yürüdüğünü söyledi.

PROTEZ TAKILDI
Yapılan tetkiklerde, ameliyat sonrası dizinde enfeksiyon oluştuğunu öğrenen Kemal, yeniden ameliyata alındı. Firuze Kemal, dizindeki enfeksiyonun kaval kemiğine kadar yayıldığını öğrendiğini belirterek, "Tıp merkezindeki ameliyat sonrası düzenli kontrole gittim. Bana hiçbir şekilde enfeksiyon olduğu söylenmedi. Bacağımdaki kisti hissedip Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gidince korkunç gerçeği öğrendim. Doktorlarım dizimde enfeksiyonun yanı sıra, kemik veremi (Koch adlı mikrobun kemiklere yerleşmesi ile başlayan hastalık) oluştuğunu söyledi" dedi. Konulan teşhis sonrası şaşkına döndüğünü belirten Kemal şunları söyledi: "Farklı illerde toplam 9 ameliyat geçirdim. Ben yanlış teşhis ve tedavi kurbanı oldum. Diz bölgemdeki kemiklerin tamamı alınıp yerine protez takıldı. O ilk ameliyat hayatımı mahvetti. Tıp merkezi ve doktor hakkında şikayette bulundum. Maddi ve manevi tazminat davası açtım. Süreç kusur yönünden incelenecek. Bu tespitlerde haklılığımın ortaya çıkacağını düşünüyorum."