Bu ne Halkidiki!

Yunanistan’ın Halkidiki Adası’nda tatil yapan Erbayri çifti, jammerlı hırsız kabusu yaşadı. Soluğu polisin yanında alan ikili, aldıkları cevapla ikinci kez yıkıldı: Türkler buraya çok parayla geldiği için hırsızlar sadece sizi takip ediyor. Özellikle Türk turistleri soyuyorlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:11
Bu ne Halkidiki!

İÇİNDEKİLER

Türkler, tatil için Yunanistan'a akın etti. Komşuda turizm, Türk turistler sayesinde hareketlendi. Yunan medyası, "Bizi ekonomik krizden Türkler çıkardı" diyerek Türkiye'ye övgüler dizdi. Ancak Yunan adalarından kötü haberler geldi. Yunan hırsızlık çetelerinin Türk turistleri hedef seçmesi, tatili kabusa çevirdi. Mağdurlardan biri de uçak mühendisi Berat Erbayri ve eşi Gülden Erbayri'ydi. Genç çift, bayram tatili öncesi araçlarıyla sınırı geçerek Halkidiki Adası'na gitti.

TÜRKLER'E DADANDILAR
Çift, özellikle Türkler'in tercih ettiği Sithonia bölgesine araçlarını park edip, denize girdi. Bu sırada Sithonia bölgesine dadadan hırsızlık çetesi, sinyal kesici "jammer"larla kapılarını açtıkları Erbayri'nin aracında ne var ne yoksa çalıp olay yerini terk etti. Erbayri çifti, denizden çıkıp araçlarına gittiklerinde korkunç manzarayla karşı karşıya geldi. Bölgeye giden başka Türkler'in de bu yolla eşyalarının çalındığını öğrenen Berat ve Gülden Erbayri, Yunan polisinden yardım istedi. Ancak polisler "Türkler buraya çok parayla geldiği için hırsızlar sadece sizi takip ediyor. Özellikle Türkleri soyuyorlar" dedi. Polisin açıklamalarıyla şok olan ve Türkiye'ye dönen Erbayri çifti, kendilerinden 3 gün sonra arkadaşlarının da aynı yerde soyulduğunu belirtti.




Yunanistan'da soygun şoku yaşayan Erbayri çifti, konuyu konsolosluğa bildireceklerini söyledi. Genç çift ayrıca "Yunanistan'ın Halkidiki Adası'na giden Türkler, hırsızlara karşı dikkatli olsun" dedi.