AB’nin üç gündemi var: Recep-Tayyip-Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilerle sohbet etti: Almanya’nın saldırıları sürdürmesi halinde onurumuzdan taviz vermeyiz. AB’nin kilit ülkelerine bakınca onların 3 gündem maddesi var deniliyor; Yani Recep-Tayyip-Erdoğan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:14
AB’nin üç gündemi var: Recep-Tayyip-Erdoğan

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kazakistan'dan dönerken uçakta medya temsilcilerinin iç ve dış politikaya yönelik sorularını yanıtladı. Arakan'dan Kuzey Irak referandumuna, CHP'den Avrupa Birliği'ne kadar son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan şöyle konuştu:

CHP'nin teşekkür etmesi lazım: "Adalet adalet" diyerek seçim kazanılmaz. İşte yanında bir hukukçusu var. Öldürülen teröristlerin hakkını savunuyor. Bir tanesi de Kılıçdaroğlu'na eylem hazırlığında olan terörist... Bak, onu vurdular. Yahu teşekkür etmen lazım senin... Kendi disiplin kurallarını çalıştırmaları lazım. Savcılarımızın soruşturma açmasını da takdirle karşılıyorum.

Almanya teröre yataklık yapıyor: Almanya'nın teröre yataklık yapmasını normal karşılayamayız. Saldırılar sürerse onurumuzdan taviz vermeyiz. AB'nin kilit ülkelerinin 3 gündem maddesi var; Recep-Tayyip- Erdoğan...

Arakan'daki insanlık dramı: Yer tahsisi yapıldığı takdirde çadırlarımızı kurarız. Bangladeş'ten temin ederek 10 bin ton daha yardım yapacağız. İnşallah bu insanlık dramını en kısa zamanda sona erdiririz.

S-400'lerle ilgili imzalar atıldı: İdlib için Astana Zirvesi büyük önem taşıyor. Rusya ve İran ile bu bir ihtilaf söz konusu değil. Esad ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok. S-400 ile ilgili imzalar atıldı, kaparo verildi.

Barzani'nin referandumu: Barzani'nin açıklamaları duygusal. ABD'nin Türkmenler'e vatandaşlık vereceği iddialarını değerlendirmek lazım. Türkmenler bana 'Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda ölürüz' dediler.

Trump'la yüz yüze görüşeceğiz: Kazakistan'dayken ABD Başkanı ile bir telefon görüşmemiz de oldu... İki ülkenin stratejik ortak olduğuna, bunun ilişkilere de yansıması gerektiğine işaret ettik. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında tüm konuları yüz yüze görüşmemizin faydalı olacağı hususunda da mutabık kaldık.

ARAKAN BİLDİRGESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Erdoğan, Arakan konusunda da şunları söyledi: "Girişimimiz sayesinde zirve marjında bir Arakan toplantısı planlandı. 19 maddelik bildirge oy birliğiyle kabul edildi. Sayın Trump ile yaptığım telefon konuşmasında, bu konuyu ona da söyledim. 'Myanmar'da Arakanlılar'ın yaşadığı dram ile ilgili ABD'nin hassasiyetini önemsiyoruz' dedim. Akabinde ABD Dışişleri Bakanı bu konuyla ilgili olumlu bir açıklama yaptı."