Hepinizi öldüreceğim

Muş’ta ailesinden 5 kişiyi öldüren güvenlik görevlisi Mehmet Can Aykan, amcasının ihbarıyla yakalandı. Caninin, katliamdan önce “Hepinizi öldüreceğim” dediği öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2017 Güncelleme 10 Eylül 2017, 00:00
Hepinizi öldüreceğim

İÇİNDEKİLER

Kan donduran olay 7 Eylül'de Muş'ta yaşandı. Psikolojik sorunları olan görevlisi Mehmet Can Aykan, cinnet getirdi. Pompalı tüfekle, eşi Vahide Aykan ve 1,5 yaşındaki oğlu Musab Aykan, kız kardeşi Ayten Aykan, yengesi Sultan Aykan, amcasının gelini Besra Aykan'a kurşun yağdırdı. 5 kişiden kurtulan olmadı. Aykan ise kaçtı. Emniyet güçleri tarafından her yerde aranan Mehmet Can Aykan, amcasının ihbarıyla Karaağaç Köyü'nde bir akrabasının evinde uyurken yakalandı. Cinayeti nasıl ve neden işlediği sorulan katil zanlısı şunları söyledi: "Ne yaptığımı bilmiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Sadece evimi yıktığımı biliyorum." Öte yandan Aykan'ın geçen yıl psikolojik tedavi gördüğü, madde bağımlısı olduğu ve 2 yıldan beri uyuşturucu kullandığı için zaman zaman şuurunu kaybettiği belirtildi. Katliamdan önce de akrabaları olan Mehmet Aykan'ı telefonla arayarak "Bekleyin ulan, hepinizi öldürmeye geliyorum" dediği öğrenildi. Katliam kurbanları ise otopsi işlemlerinin tamamlanmasından sonra önceki gece geç saatlerde Sungu beldesinde toprağa verildi.


Mehmet Can Aykan, 5 kişiyi gözünü kırpmadan öldürdü. Ardından da kaçtı. Katil zanlısı bir akrabasının evinde yakalandı.

ZIRHLI ARAÇTA GÖTÜRÜLDÜ
Mehmet Aykan, karakolunda alınan ifadesinin ardından yoğun güvenlik önlemi altında Muş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık kontrolünün ardından zanlı adliyeye çıkarıldı. Zıhrlı araçtan indirilen Mehmet Can Aykan için adeta etten duvar örüldü.

Murat YILDIRIM