"Üst akıl" Türkiye'yi hedef aldı! Tetikçi yine Aydın Doğan

“Üst akıl” Türkiye’ye karşı yeni bir operasyona başladı. Doğan medyası da 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün kumpasına verdiği destek gibi bu kez “üst aklın” kirli kampanyasına hizmet etmeye başladı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2017, 02:24
Üst akıl Türkiye’yi hedef aldı! Tetikçi yine Aydın Doğan

İÇİNDEKİLER

17-25 Aralık 2013'te "yolsuzluk" maskeli, Türkiye'de siyasi bir "darbe" planlayan "üst akıl", o gün Fetullahçı terör örgütünü kullandı. Kumpasın ihalesi FETÖ'ye verilirken, siyasi ayağında taşıyıcısı CHP, medya ayağında da Doğan Medya grubu aktif rol aldı. En son 28 Şubat darbesine destek veren Doğan Medyası, Türkiye'de illegal yollarla iktidar değişikliğinde FETÖ'nün montajlı kumpas kayıtlarına bel bağladı. Hürriyet gazetesi başta olmak üzere Aydın Doğan'a ait medya kuruluşları 17-25 Aralık kumpasının başarılı olması için çok çaba verdi.

17-25 Aralık'taki ihaleyi beceremeyen Fetullahçı terör örgütünü aradan çeken "üst akıl", son olarak eski Bakan Zafer Çağlayan'ın hakkında ABD'de verilen kararla tekrar düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Çok pis kokular geliyor" diyerek, ABD'de açılan davayı "Bu adımı Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum" ifadeleriyle yorumlayarak Türkiye'ye karşı yeni operasyonu deşifre etti.



Reza Zarrab üzerinden yürütülen dava "üst aklın" Türkiye'ye yeni bir operasyonu olarak değerlendiriliyor. FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpası bu kez ABD üzerinden küresel boyutta tezgahlanıyor. "Üst aklın" FETÖ'nün taşıdığı yalan malzemelerle yürüttüğü kirli kampanyaya Doğan Medyası bir kez daha destek veriyor.

Hürriyet gazetesi 17-25 Aralık'ta olduğu gibi tüm algı oyunlarıyla ABD üzerinden sahnelenen kirli kampanyaya destek veriyor. Hürriyet gazetesi, eski Bakan Çağlayan hakkındaki tutuklama kararını, " Erdoğan'ın ABD'yi sert şekilde eleştirmesinin ardından şok karar... Çağlayan için tutuklama" şeklinde haberleştirdi. Hedefin Erdoğan olduğunu 17-25 Aralık'ta FETÖ'nün kirli algı operasyonlarının benzerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehdit imasında bulundu.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin de bugün yazdığı "Erdoğan ABD'ye (bu şartlar altında) gidecek mi?" başlıklı yazısında, 16-17 Eylül'deki ABD gezisi öncesi çirkin imalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tutuklanabileceği" gibi bir tehdit göndermesi yaptı. Hürriyet'in bir başka yazarı Uğur Gürses, tıpkı 17-25 Aralık FETÖ'cü kumpasına verdiği destek gibi, ABD kaynaklı son Türkiye operasyonunun tetikçiliğine soyundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün FETÖ'nün 17-25 Aralık'taki kirli yalanlarını tekrar gündeme getirerek, "üst aklın" tezgahına hizmet etti. Hürriyet gazetesi bugünkü manşetiyle ve haberleriyle "üst akıl"ın tetikçisi gibi davrandı.