Kod adı ''Cemil''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklu danışmanı Fatih Gürsul’un Bylock arkadaşı ‘Cemil’ kod adlı Süleyman Gürbüz’ün de aralarında bulunduğu 5 şüpheli ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ten tutuklandı. Yurt dışına kaçma hazırlığı yaptıkları ortaya çıkan alçakların üzerinden çok sayıda sahte kimlik yakalandı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2017, 12:36
Kod adı ’’Cemil’’

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz haftalarda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün gaybubet evlerine yönelik yapılan baskında gözaltına alınan 5 şüphelinin MİT TIR'larının durdurulmasında şüpheli oldukları ortaya çıkmıştı. Bu şüpheliler arasında en dikkat çekeni ise 'Cemil' kod Süleyman Gürbüz oldu. Gürbüz'ün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklu danışmanı Fatih Gürsul, FETÖ'nün siyaset ve medya imamı Ahmet Hamdi Parlak'ın yer aldığı 3 kişilik özel 'GM' (Genel Müdürler) adlı Bylock grubunda olduğu belirlenmişti. Gaybubet evinde yakalanan Süleyman Gürbüz'ünde aralarında bulunduğu şüphelilere ait sahte nüfuz cüzdanı örnekleri ele geçirilirken, şüphelilerin yurt dışına firar etme girişimi içerisinde oldukları ortaya çıktı.

5 ŞÜPHELİ YÖNETİCİLİKTEN TUTUKLANDI
İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sona erdi. MİT TIR'larının durdurulmasını sevk ve idare eden sivil FETÖ imamları 'Cemal' kod isimli Süleyman Gürbüz, 'Semih' kod Mehmet Cevher Koyuncu, Ramazan Yılmaz, Soner Çuhadar ve Haydar Koldaş sorgularının ardından 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçu kapsamında İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 5 şüpheli Hakimlik sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAZ BİLGİLERİ ELE VERDİ
Kararda, Gürbüz ve Mehmet Cevher Koyuncu'nun MİT TIR'larının durdurulmasının organize edildiği Nevşehir'deki bir otelde yapılan örgütsel toplantıya katıldıkları ifade edildi. Soruşturma kapsamında tanıklık yapan eski Yüzbaşı Muhammet M.'nin ifadesinin yanı sıra Süleyman Gürbüz'ü fotoğrafından teşhis ettiğine dikkat çekilen kararda, 2 şüphelinin adlarına kayıtlı ve kullandıkları gizli hatların baz kayıtlarının örtüştüğü vurgulandı. Şüphelilerin MİT TIR'larının durdurulmasında sanık durumunda olan isimlerle birden fazla görüşmelerinin tespit edildiği belirtildi.

ÜZERLERİNDEN SAHTE NÜFUZ CÜZDANI ÇIKTI
Süleyman Gürbüz'ün yakalandığı esnada ise üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu başkasının adına düzenlenmiş sahte nüfuz cüzdanı bulunduğuna değinilen kararda, yakalanan şüphelilerden Soner Çuhadar'ın üzerinde de sahte nüfuz cüzdanının ele geçirildiği ifade edildi.

HALEN HİMMET TOPLUYORLAR
Ramazan Yılmaz, Soner Çuhadar ve Haydar Koldaş'ın yakalandıkları gaybubet evinde yüklü miktarda hazırlanmış yaşam malzemesi bulundu. Bu yaşam malzemelerinin ise diğer gaybubet evlerinde dağıtılmak üzere hazırlandığı belirlendi. Ramazan Yılmaz'ın aracında bulunan sırt çantasında ise iki adet içi para dolu zarf ele geçirildi. Kararda örgütün halen himmet adı altında para topladığı ve örgüt üyelerine ulaştırdığına değinildi.