Kınayacağına korudu!

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “SİHA’ların sivilleri vurduğu” yalanıyla PKK’lı teröristlere sahip çıktı. Tanrıkulu’na laf kondurmayan Kemal Kılıçdaroğlu ise “Terörü lanetliyorum” demekle yetindi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 02:11
Kınayacağına korudu!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun terör örgütü PKK ile mücadelede kullanılan SİHA'larla ilgili PKK ile aynı söylemini kullanıp, "Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) sivilleri vuruyor" açıklaması ardından Tanrıkulu'na "örtülü destek" verdi. Partisince Bilkent Otel'de düzenlenen eğitim çalıştayına katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Terörü ve terör örgütlerini lanetliyoruz" diyerek kaçamak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu bu sözleriyle PKK'yla aynı söylemi kullanan Tanrıkulu'nu açıkça eleştirmekten kaçındı.

RAHATSIZ OLDULAR
Yüksek görüntü kabiliyeti, termal kamerası ile operasyonlara destek veren İHA ve SİHA'lar ise bölgede kilit rol üstlendi. Bu değişim teröre ağır darbe indirirken, terör örgütü PKK'nın ağır zayiat vermesine neden oldu. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, SİHA'ların sivilleri vurduğu yalanıyla PKK'lı teröristlere sahip çıkarken, teröristleri hedef alan SİHA'ları karalamaya kalkıştı.

TEK SİVİL KAYIP YOK
Terör örgütü PKK ve Tanrıkulu'nun açıklamalarının aksine sivillerin hedef aldığı iddiası tamamen gerçekdışı... SİHA bayraktar TB2'lerden 18'i Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 6'sı Emniyet Genel Müdürlüğü, 6'sı da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde olmak üzere toplam 30 bayraktar TB2 terör operasyonlarında aktif olarak görev alıyor. Yüksek görüntü kabiliyeti, termal kamerası ile SİHA'larla etkili nokta operasyonlar yapılıyor. Askeri kayıtlara göre bugüne kadar SİHA'larla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil zarar görmedi.

SABAH