Devlet ana

Myanmar; Arakan’da katliama imza attı. Dünya, vahşete gözlerini kapadı. Ankara ise yardım için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan soluğu Bangladeş’te aldı. Arakanlı mültecilerin kaldığı kamplara ziyaret yaptı. Herkesi ağlatan buluşmalar yaşandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2017 Güncelleme 08 Eylül 2017, 02:05
Devlet ana

İÇİNDEKİLER

İslam alemi, bu kez Arakan'dan gelen katliamla ağladı. Myanmar'daki ordu ve Budist rahipler, Arakanlı Müslümanlar'a yönelik katliam başlattı. Kaçan Arakanlılar, Bangladeş'in kapısına dayandı. Dünya bu vahşete sessiz kalırken bir tek Türkiye'nin sesi çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, onlarca lideri aradı. Arakan konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.



YARDIM DAĞITTILAR
Türkiye'nin Arakan trafiği devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı ile birlikte soluğu Bangladeş'te aldı. Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları Kutupalong Kampı'na ziyaret yaptı. Kamptakilerle tek tek ilgilenen heyet, yardım dağıttı. Emine Erdoğan'a sarılan Arakanlı Müslüman bir kadının feryadı ise yürek yaktı. Emine Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:



'HEPİMİZ SORUMLUYUZ'
"İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar, hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes..." Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu açıklamayı yaptı: "Cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü çabalardan artık sonuç almak istiyoruz. Astana'da İslam dünyasından gelen liderlerle toplantı yapacağız. Sonra New York'ta genişletilmiş toplantı yaparak Arakan sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz."



Katliamdan kaçan Arakanlı Müslümanlar, Emine Erdoğan'a sarılıp ağladı.