Bangladeş basını ziyareti böyle duyurdu

Emine Erdoğan'ın Arakan'da yaşanan vahşeti dindirmek, bölge halkına yardım ve moral vermek amacıyla Bangladeş'e düzenlediği gezi; Bangladeş basınında da geniş yer buldu.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 11:41
Bangladeş basını ziyareti böyle duyurdu

İÇİNDEKİLER

Bangladeş'in en büyük İngilizce gazetesi Daily Star, "Türkiye'nin First Lady Emine Erdoğan, Türk Hükümeti'nin, Myanmar'ın Rakhayn eyaletindeki etnik temizliğin karşısında Bangladeş'e kaçan Arakanlıların yanında olacağını teyit etti" gibi ifadelerinin kullandığı haberinde Emine Erdoğan'ın bu açıklamalarını bir mülteci kampını ziyareti sırasında yaptığını belirtti.

Emine Erdoğan'ın bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soruna en kısa süre içinde çözüm bulunması amacıyla BM Genel Kurulu'na taşıyacağını söylediğini de aktaran gazete, ziyaret sırasında Emine Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşlik ettiğini de yazdı.

Daily Star, haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Ağustos'ta Bangladeşli mevkidaşı Abdul Hamid'i telefonla aradığını ve Arakan sorunundaki mevcut durumunu görüştüğünü de vurguladığı haberinde "Türk Cumhurbaşkanı Arakan sorununa ilişkin olarak Bangladeş tarafından alınan önlemlere destek verdi" dedi. Haber şöyle devam etti:

"Erdoğan, Rakhayn eyaletinde devam eden şiddet konusundaki kaygıyı dile getirdi ve Bangladeş Cumhurbaşkanına Dakka'ya tam destek ve işbirliği konusunda güvence verdi."