Kayıp kent Neapolis, Tunus’ta bulundu

Tunus'un kuzeydoğu kıyılarında 365’te meydana gelen tsunami tarafından kısmen denize gömülmüş Neapolis antik kenti bulundu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2017, 09:28
Kayıp kent Neapolis, Tunus’ta bulundu

İÇİNDEKİLER

Tunus'un kuzeydoğu kıyılarında keşfedilen ve 20 hektardan daha fazla alana yayılan kalıntılar, Neapolis'in MS 4. yüzyılda bir tsunami tarafından kısmen battığı teorisini "kesin olarak" teyit etti. Nabeul kıyılarında keşfi gerçekleştiren ve Tunus-İtalyan arkeoloji misyonunun başındaki isim Mounir Fantar, bunun çok büyük bir keşif olduğunu söyledi. Fantar'ın belirttiğine göre kentte caddeler, anıtlar ve Antik Roma'da gözde bir fermente edilmiş balık çeşnisi türü olan garum üretmek için kullanılan yaklaşık 100 tank bulundu. Mounir Fantar, "Bu keşif Neapolis'in önemli bir merkez olduğunu saptamamızı sağladı" dedi.

Tunus'un kuzeydoğu kıyılarında 365'te meydana gelen tsunami tarafından kısmen denize gömülmüş Neapolis antik kenti bulundu. Tunus'un kuzeydoğu kıyılarında keşfedilen ve 20 hektardan daha fazla alana yayılan kalıntılar, Neapolis'in MS 4. yüzyılda bir tsunami tarafından kısmen battığı teorisini "kesin olarak" teyit etti. Nabeul kıyılarında keşfi gerçekleştiren ve Tunus-İtalyan arkeoloji misyonunun başındaki isim Mounir Fantar, bunun çok büyük bir keşif olduğunu söyledi. Fantar'ın belirttiğine göre kentte caddeler, anıtlar ve Antik Roma'da gözde bir fermente edilmiş balık çeşnisi türü olan garum üretmek için kullanılan yaklaşık 100 tank bulundu. Mounir Fantar, "Bu keşif Neapolis'in önemli bir merkez olduğunu saptamamızı sağladı" dedi.