PKK da rahatsız CHP de

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, terörle mücadelede kullanılan silahlı insansız hava aracını "böyle yöntem olmaz" sözleriyle eleştirdi. SİHA'lardan ağır darbe yiyen terör örgütü PKK'nın da bu yöntemin etkili olması sonucu zorlandığı ve çözüm yolları bulmaya çalıştığı da ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin milli silahı olan silahlı İHA'lardan hem CHP hem PKK rahatsız olmuşa benziyor.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 05 Eylül 2017, 16:52
PKK da rahatsız CHP de

İÇİNDEKİLER

Sık sık teröristlere ve terör örgütlere verdiği desteklme gündeme gelen CHP vekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun hukuk kuralları içinde, insanların yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini belirtti.

"BÖYLE YÖNTEM OLMAZ"
Tanrıkulu, "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır. AKP Hükümeti, 2002'de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi. 15 yıl sonunda toma, dozer, SİHA iktidarına dönüştü. Bu iktidarın adı toma, dozer ve SİHA iktidarıdır." diye konuştu.

PKK'NIN KORKULU RÜYASI SİHA
Türkiye'nin terörle mücadelede savunmadan taarruza geçmesiyle beraber son yıllarda çok önemli sonuçlar alınmaya başlandı.

Türkiye'nin yerli olarak üretilen ve terörle mücadele aktif rol alan İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava araçları (SİHA) birçok başarılı operasyona imza atıyor.

2 AYDA 80 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
SİHA'ların göreve başladığı iki aylık sürede 80 terörist öldürüldü. SİHA'ların terör operasyonlarında etkili olması teröristlerin dışında PKK destekçilerini de rahatsız etmeye başladı. PKK'ya destek veren bazı siteler yalan haberler yayınlamaya başladı.