Çavuşoğlu: "Müslüman ülkelerin niye sesi çıkmıyor"

Arakan'daki Müslümanlara yönelik zulüm hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ""Birçok Müslüman ülke var. Nerede onlar, niye sesleri çıkmıyor? Herkes birbiriyle uğraşıyor, birbirini boğmaya çalışıyor. Müslümanlar zulüm altında. Neden birlik beraberlik içinde hareket etmiyoruz? Sorunları çözmek için neden çaba sarf etmiyoruz? " dedi.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2017, 16:31
Çavuşoğlu: Müslüman ülkelerin niye sesi çıkmıyor

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Antalya Kumluca İlçe Başkanlığının 50. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyada arakan'daki Müslümanlara kendilerinden fazla hassasiyet gösteren olmadığını söyledi:

"Birçok Müslüman ülke var. Nerede onlar, niye sesleri çıkmıyor? Herkes birbiriyle uğraşıyor, birbirini boğmaya çalışıyor. Müslümanlar zulüm altında. Neden birlik beraberlik içinde hareket etmiyoruz? Sorunları çözmek için neden çaba sarf etmiyoruz? Oradaki kardeşlerimize 70 milyon dolardan fazla yardım ulaştırdık. Yardım ulaştırmak yetmez. İki hafta sonra New York'ta Müslüman ülkelerin liderleri, uluslararası örgütler, BM Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan ve BM genel sekreteri ve diğer liderlerle toplantı yapıp bu işi çözmemiz lazım."

"ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLMALIYIZ"
İki hafta önce Irak'a gittiğini belirten Çavuşoğlu, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül için aldığı bağımsızlık referandumu kararını hatırlattı. "Erbil'e gittim, mesajlarımızı verdim. Referandumun ne kadar yanlış olduğunu söyledim. Buradaki Türkmen kardeşlerimizle bir araya geldik. Türkmenler, 'Bize daha fazla okul, Hastane yapın' diyor. Çocuklarına daha fazla burs istiyorlar. Güçlü olmasak, ekonomimiz iyi olmasa biz bunların altından kalkabilir miyiz? İnsani yardımlarda ABD'den sonra ikinci ülkeyiz. Dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama 6 milyar dolarla en fazla insani yardım yapan ikinci ülkeyiz. ABD 6,3 milyar dolar ile birinci sırada. Bu sene Amerika'yı da geçeriz. Milli gelire göre oranla ise dünyanın açık ara birinci ülkesiyiz. Biz böyle bir milletiz. Ümmetin de soydaşlarımızın da tüm dünya mazlumlarının da bizden beklentisi var. O yüzden çok güçlü bir ülke olmalıyız" diye konuştu.

"YABANCILARA TÜRKİYE'YE ŞİKAYET ETMEK OLMAZ"
Bayramların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu aktaran Çavuşoğlu, Kumluca'daki programda tüm siyasi partilerden temsilcilerin yer aldığını dile getirdi. Siyaseti hizmet için bir araç kabul ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, farklı siyasi partilerden olmalarına rağmen birbirlerinin görüşlerine, inançlarına saygı duyacaklarını, mesele Türkiye veya Antalya olunca birleşmesini bileceklerini vurguladı. "Yabancılara Türkiye'ye şikayet etmek olmaz" diyen Çavuşoğlu, kendi aralarında tartışmaları gerektiğini ama söz konusu Türkiye olduğunda tek yürek olmayı başarmaları gerektiğini dile getirdi.

Programın sonunda Çavuşoğlu, vatandaşlarla bayramlaştı. Programa Çavuşoğlu'nun yanı sıra Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu ve MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ile vatandaşlar katıldı.