'İvanka'ya ciğer ikram edeceğim'

Birleşmiş Milletler'in 'cinsiyet eşitliği' çalışmaları kapsamında Edirne'de toplu taşıma aracı şoförü olan Pelin Aslantaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı İvanka Trump'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla bir anda adını dünyaya duyurdu. Uluslararası üne kavuşan Aslantaş; 'İvanka Hanım'ı aracımda görmek isterim' dedi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 10:54
’İvanka’ya ciğer ikram edeceğim’

İÇİNDEKİLER

Pelin Aslantaş (44), Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nde 202 erkek şoför arasında çalışan tek kadın şoför. Düne kadar sadece Edirneli yolcuların tanıdığı evli ve bir çocuk annesi Aslantaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump sayesinde uluslararası bir üne kavuştu. Önceki gün sosyal medyadan paylaşımda bulunan Ivanka, Birleşmiş Milletler'in (BM) kadınların güçlendirilmesi ve cinsiyet eşitliği için çalışan birimi UNWomen'ın girişimiyle Edirne'de otobüs şoförü olarak çalışmaya başlayan Pelin Aslantaş'ın hikâyesini tüm dünyaya duyurdu.

Ivanka, Twitter hesabından Aslantaş'ın UnWomen'ın sitesinde yer alan hikayesini "Otobüs şoförü Pelin'in hikâyesine göz atın" diyerek paylaştı. Trump'ın paylaşımından sonra Aslantaş'ın ünü bir anda dünyanın dört yanına yayıldı.

GÜNDE 12 SAAT MESAİ
Asgari ücret karşılığında günde 12-13 saat çalıştığını dile getiren Aslantaş, "Nöbetçi olduğum günlerde ise 18 saatlik mesai yapıyorum. Nöbet günleri gece 01.00'de eve gidip Sabah 07.00'de yeniden mesaiye başlıyorum. Ivanka Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Beni o kadar mutlu etti, duygularımın tarifi imkânsız. Ivanka Hanım sayesinde dünyanın dört bir yanında tanınan biri oldum. Kendisini en kısa zamanda servisimde görmek, Edirne'yi gezdirmek istiyorum. Ivanka Hanım'a mesaj veya mektup yazarak memleketimize davet edeceğim. Edirne'ye geldiği takdirde bizzat şoför mahali yanında şehrimizi gezdirip meşhur tava ciğerimizden ikram edeceğim. Eğer Ivanka Hanım'dan bir davet gelirse seve seve tanışmak için Amerika'ya da gideceğim" dedi.

'TELEFONLARIM SUSMUYOR'
3 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını anlatan Aslantaş, şöyle devam etti:

"Direksiyon başına geçtiğim ilk günlerde erkek meslektaşlarım kendi aralarında kaza yapacağımı veya kısa sürede işi bırakacağımı konuşuyordu. Sonunda ne kadar iyi bir sürücü olduğumu gördüler. Oğlum 19 yaşında öğrenci. Eşim ise polis. En büyük sıkıntım, aileme yeterince zaman ayıramamak. Ailemden ayrı kalmamak için uzun yol kaptanlığından kaçınıyorum. İşimi çok seviyorum ancak çalışma süremiz çok uzun. Aldığım maaş birçok sektörde olduğu gibi tatmin edici değil. Maaş konusu da en büyük sıkıntımız. Eşim ve oğlum, Ivanka Hanım'ın paylaşımdan sonra çok mutlu oldular. İnanın, telefonlarım susmuyor. Yüzlerce, binlerce insan arayıp tebrik ediyor. Türk kadınının neler yapabileceğini göstermiş oldum."

'TÜRK KADINI ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİR'
"Türk kadını her zorluğun üstesinden gelecek yetenek ve güce sahiptir" diyen Aslantaş, "Bizim mesleğe adım atmak isteyen kadınlar olursa her birine yardımcı olup elinden tutacağım. Kadınlar aktif olarak iş hayatında yer alıp topluma öncülük etmeliler. Aracımı yumuşak kullanırım. Hız yapmaktan kaçınırım. Direksiyon başındaki hünerimi Ivanka Hanım'ın görmesini arzu ediyorum. Bir de mesajım olacak. Belediye başkanımız yerel gazeteye verdiği bir söyleşide, kadın makam şoförü görevlendirmek istediğini belirtmişti. Böyle bir görevlendirme olursa talip olduğumu duyurmak isterim" ifadelerini kullandı.