Evrim teorisi

Darbeci Tuğgeneral Hakan Evrim, 15 Temmuz gecesi Akıncı’da yakalandı. Üste bulunan sivil imam Kemal Batmaz’a selam çaktı! Ancak görüntülere rağmen dün duruşmada yalana sarıldı. Kayıtlarda açık seçik yer almasına rağmen o kişinin kendisi olup olmadığını tam çıkaramadığını anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 00:00
Evrim teorisi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 15 Temmuz gecesi tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. FETÖ cuntası, halkına bombalar yağdırdı. Ankara'daki Akıncı Üssü de ihanetin en kritik noktalarındandı. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a söylediği "İsterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürebiliriz" diyen darbeci Tuğgeneral Hakan Evrim, dün hakim karşısına çıktı. Evrim, savcılık ifadesinde Öksüz'ü Akıncı Üssü 143'üncü Filo'nun gazino bölgesinde gördüğünü net olarak anlatmıştı.

'YALAN! BİZ ONU TANIYORUZ'
Ancak dün bu sözlerinden de çark etti, "Ben öyle bir şey söylemedim, Adil Öksüz olduğunu sonradan öğrendiğim kişiyi ilk çıkarıldığımız mahkeme aşamasında mahkeme koridorunda gördüm" şeklinde ifadeler kullandı. Darbeci Hakan Evrim'in yalanları, Akıncı Üssü'ndeki kamera görüntüleri ve sivil imam Kemal Batmaz'a baş selamı verdiği anların salonundaki dev ekrana yansıtılması aşamasında en son noktaya ulaştı. Evrim bu görüntülere "Buradaki resim bana benziyor ama ben miyim değil miyim tam kestiremiyorum, bir bütün halinde değerlendirmem lazım. Detaylı bir çalışma yapmam gerekir" cevabını verdi. Bu sırada şehit yakınlarından bir kişi, Evrim'in yalanına "O tanımadığını söylüyor ama biz onu tanıyoruz, biz tanıyoruz" diye tepki gösterdi.

'GECİKMELİ MÜDAHİLLİK'
CHP, kurumsal olarak parti kimliğiyle Akıncı Davası'nın başında müdahillik dilekçesi verirken partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu davaya katılmak istediğini ancak dünkü duruşmada verdiği müdahillik dilekçesi ile bildirdi.

Ersan ATAR