Darbeye izin mi verecektik

Vatan evlatlarına "Yağmacı ve işgalciydiler” diye iftira atan cuntacı eski Albay Eraslan’a, şehit yakınları böyle haykırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 02:17
Darbeye izin mi verecektik

İÇİNDEKİLER

Darbe girişimi sonrasında açılan davalarda bugüne kadar, "emir komuta zinciri" ve "kontrollü darbe" söylemlerinde bulunarak bu yönde algı yaratmaya çalışan ve sürekli sonuna kadar inkar politikası güden FETÖ, darbeyi önleyen sivil vatandaşlara iftirayı da savunma stratejisine dahil etti. İddianamede darbe faaliyetlerini engellemek için toplanan vatandaşlardan 9'unun şehit edilmesinden sorumlu tutulan İnsani Yardım Tugay Komutanlığı'ndan sorumlu eski albay Eraslan, kendilerine terör saldırısı bilgisinin verildiği belirtilirken, ifadesi boyunca toplanan kalabalığa iftiralar attı. Darbeye karşı durmak için Akıncı önüne gelen kalabalığı "yağmacı, saldırgan ve işgalci" olarak niteleyen Eraslan, bu kalabalığın içindeki kişilerin lojmanları yakmak için geldikleri yalanına sığındı. İftiralarını, kalabalık içindeki bazı kişilerin alkollü olduklarına kadar vardıran darbeci albay, "Kalabalık içinden art niyetli saldırgan kişiler, görevli personelin silahını almaya çalıştı" ifadesini kullandı.

'YALANCI, HAİN, KATİL'
Bu sıralardaki bir müşteki "Silahları almayıp ne yapacaktık, darbe yapılmasına izin mi verecektik" diyerek tepki gösterdi. Sanığın, halkın üzerine açılan ateş için de "Toplanan vatandaşların olduğu bölgeden silah sesleri geliyordu" demesi üzerine bir başka müşteki de "Yalancı hain, oradaki insanların ellerinde Türk Bayrağı'ndan başka ne vardı?" diye bağırdı.

TALİMATI BİLMİYORMUŞ
Bu arada Mahkeme Başkanı Selfet Giray sanığa, "Ateş edilmesi emrini kim verdi" diye sordu. Darbeci albay atış talimatını kimin verdiğini bilmediğini söyledi.

Ersan ATAR